19 / 04 / 2024

Gül Proje, Eyüp ve Yakuplu'da yeni projelere başlıyor!

Gül Proje, Eyüp ve Yakuplu'da yeni projelere başlıyor!

İnşaat sektöründe 1980'den bu yana hizmet veren Gül İnşaat ve bünyesindeki Gül Proje, bu yıl İstanbul Yenibosna, Eyüp ve Yakuplu'da yeni projelere başlıyor



Gül İnşaat ve bünyesindeki Gül Proje, bu yıl İstanbul Yenibosna, Eyüp ve Yakuplu'da yeni projelere başlıyor.

İnşaat sektöründe 1980'den bu yana hizmet veren Gül İnşaat ve bünyesindeki Gül Proje, bu yıl İstanbul Yenibosna, Eyüp ve Yakuplu'da yeni projelere başlıyor. Halen Avcılar'da Avcılar Park, Güneşli'de Güneşlipark Konutları'nı gerçekleştiren şirket, 'Park' konseptini Eyüp ve Yenibosna'da sürdürmeye karar verdi. Yenibosna'da önceki günlerde İhlas Evleri'ne yakın 23 dönümlük boş bir arsayı Mutlu İnşaat ile birlikte alan Gül Proje, buraya kat karşılığı 300 konut yapacak.

İnşaatın emsalinin 2 olduğunu belirten Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, yol cephesinde az sayıda ticari alanın da bulunacağı yeni projenin Güneşlipark'ın devamı olacağını, fiyat aralıklarının da yine orta-ortaüst gelir grubuna yönelik olacağını açıkladı. Aydın "Bu bölgede başka firmaların da çalışmaları var. Eski fabrikalar vs de dönüştürülüyor. Özel sektör burada dönüşümü hızlı bir şekilde sürdürüyor" dedi.

Satışı süren Güneşlipark'ın ise 2012 yılı sonunda teslim edileceğini anlatan Aydın, satış oranı yüzde 70'e ulaşan projede 90 dairenin sahibini beklediğini belirtti. Proje bünyesindeki çarşının ise önümüzdeki günlerde kiralamaya açılacağını anlatan Aydın, yönetimin kendisinde kalacağı 90 mağazalı çarşıda henüz fiyatların belirlenmediğini ifade etti.

Aydın şunları söyledi:

"Proje, site yapılanması olduğu için bölgesine değer katan bir yapı oldu. Bu çevredeki iş merkezlerine hitap etti, tekstilciler burada işi olanlar daire aldılar. Yine havayolu çalışanlarının da ilgisi sözkonusu. Başlangıçta 2 bin 400 lira seviyesinde olan metrekare fiyatları şu anda 3 bin lira seviyesinde. Teslimler olduğunda 3 bin 500 lirayı bulacağına inanıyoruz. Şimdi de bölgenin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir çarşı kurguluyoruz. İçinde 2 bin 300 metrekarelik bir spor merkezi olacak, ayrıca elektro market ya da bir yapı marketin burada yer alması için de görüşmeleri sürdürüyoruz."

Aydın Gül İnşaat ve Gül Proje olarak bu yıl sonunda inşaatı ve satışı sürenlerle birlikte 10 projede imzaları olacağını ifade etti.

Avcılar Park primde Rose Marine'e benzer

"Avcılar'da iki ay önce satışa çıktığımız Avcılar Park, piyasanın bu durgun döneminde bizi destekleyen bir proje oldu. Şimdiden yüzde 25'lik satış yaptık" diyen Sönmez Aydın, proje tamamandığı zaman şu anki fiyatların yüzde 40 primleneceğini öne sürdü. Aydın yaşam başladıktan sonra ise 5 yılda primin ikiye katlanacağını öne sürerken, bu yanıyla Avcılar Park'ı Sinanoba'da yaptıkları Rose Marine'e benzettiğini belirtti. Aydın "Rose Marine yüzde 100 prim yaptı, hala da primleniyor. Bir daire satıldığı zaman site içinde el değiştiriyor. Şu anda ön tarafta denize bakan 4+1 daire için 1 miyon lira ödemeniz gerekiyor. Biz sattığımızda 450 bin lira idi. Geçen seneki fiyatı ise 800-850 bin lira seviyesindeydi" diye konuştu.

Avrupa Konutları'na komşu olacak

Şirketin Eyüppark projesi ise 3 ay içinde şekillenecek. Belediye başvurusu yapılan Eyüppark'ta avam proje hazırlanıyor. Altında Metro girişi de bulunan, TEM'e cepheli proje aynı zamanda satış rekorları kıran Avrupa Konutları TEM projesine de komşu olacak. Proje, kiralanabilir alanlarının yanında rezidansların yer aldığı 3 kuleden oluşacak. Gül İnşaat ayrıca Yakuplu'da mütevazi ailelerin yaşayacağı bir site ile İkitelli'deki iş merkezine de bu yal başlamayı planlıyor. Sönmez Aydın bugüne kadar yaptıkları projelerden yüzde 50'den daha az kazandırmadıklarını belirterek, her yeni projede satışların yüzde 20'sinin eski müşteri portföyündekilerce gerçekleştiğini de anlattı.
BUGÜN/Selma ŞENOL


Geri Dön