19 / 04 / 2024

Gül turizmi adına Isparta'da yeni adımlar atılıyor!

Gül turizmi adına Isparta'da yeni adımlar atılıyor!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta'nın sürdürülebilir kalkınması noktasında çalışmalarına devam ediyor. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta'nın turizm alanında gelişmesi dünyaya tanıtılması amacıyla önemli bir adım attı.



Başdeğirmen, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık'ı İsparta'ya davet ederek, İsparta'da kozmetik ve turizm sektörü temsileriyle buluşturdu. ITSO'da yapılan toplantıda Başkan Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan JVleclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, yönetim kurulu üyeleri, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir,ITSO 16. Grup (Konaklama Yerleri Danışmanlık ve Turizm) Meslek Komitesi Başkanı Müjgan Cingöz ile gül üreticileri ve kozmetik sektörü temsilcileri ile turizm otel işletmecileri hazır bulundu. ITSO Başkanı Başdeğirmen, İsparta'nın turizm alanında gelişmeye açık olmasının yanı sıra Dünya'da eşi benzeri olmayan tarihi ve doğal güzelliklere sahip nadide bir il olduğunu anlattı. 




Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık'dan İsparta'nın markalaşmış değerlerinin tanıtılması ve anlatılması konusunda destek ve işbirliği talebinde bulunan Başdeğirmen, 'Tarihi ve doğal güzelliklerimizin yanı sıra İsparta olarak adımızı dünyaya gülümüzle duyuruyoruz. Markalaşmış değerimiz olan gülümüzden elde ettiğimiz ürünlerimizi turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip ve dünyanın en iyi otellerinin olduğu Antalya'da daha fazla değerlendirilmesini istiyoruz. Antalya'ya gelen turistlere spa merkezlerinde gül ürünlerinin sunulmasını istiyoruz. Antalya'ya gelen turistlerimizi ilimizde ağırlamak, onlara gülü, İsparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmak istiyoruz. Biz havasıyla, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Antalya'yı tamamlayan bir iliz. Neden bizim ilimiz Antalya'ya gelen turistlere tanıtılmasın. İlimizin tanıtılması, markalaşmış değerlerinin anlatılması için desteğinize ve işbirliğinize ihtiyacımız var" dedi.


Anayurt


Geri Dön