28 / 03 / 2024

Gülaylar Group Meydan Ümraniye AVM'yi 230 milyon dolara satın aldı!

Gülaylar Group Meydan Ümraniye AVM'yi 230 milyon dolara satın aldı!

Alman yatırımı olarak hayata geçirilen Meydan Ümraniye AVM, 230 milyon dolara Gülaylar Group'a satıldı...



Önemli bir Alman yatırımı olan Türkiyenin önde gelen AVM'lerinden Meydan Ümraniye AVM, Bir Türk Yatırımcısına geçti. Meydan Ümraniye AVM 230 milyon USD bedelle Gülaylar Group tarafından satın alındı. Metro Group Asset Magangement'in 2007 yılında yaklaşık 130 bin metrekarelik alanda açılışını yaptığı içerisinde İKEA ve Real'in de bulunduğu Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi'nin yeni sahibi Gülaylar Grup, kiracılara bir yazı göndererek, 'Meydan AVM'nin yeni maliki olarak mülkiyetin değiştiğine dair resmi bildirim yaparak, bundan sonraki kiracı mükellefiyetlerinin yeni malike yapılmasını' rica ettiler. 11 Haziran'da gerçekleşen Tapu devri ile Gülaylar Grup Meydan AVM'nin yeni sahibi oldu. Satış fiyatı ve alana yeni projeler yapılıp yapılmayacağıyla ilgili aradığımız Gülaylar Grubunun gayrimenkul yatırımlarının Genel Müdürü Kazım Çizmeci, Meydan Ümraniye AVM'yi satın alarak gayrimenkul sektöründe çok önemli bir yatırım yaptıklarını, Bir Türk kurumunun Metro AG gibi önemli bir Alman yatırımcısından yaptığı bu satın almanın, Türk ekonomisinin son zamandaki istikrar ve gelişimini de ortaya koyan çok güzel bir örnek olduğunu ifade etmiştir. Türkiyede 90 senedir faaliyet gösteren en köklü kurumlardan birisi olan Gülaylar Grubu son yıllarda Ana sektörü Kuyumculuk ve mücevheratta markalaşma ve perakendeye ağırlık vererek 60'ın üzerinde perakende mağaza açtı. Dünyada 55'ten fazla ülkeye ihracat yapan Gülaylar ana sektörü olan kuyumculuk alanında, tasarımdan üretime, toptan satıştan perakende satışa, tam entegre bir yapılanma içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Son 25 senedir Gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektörlerine de giren grup Nişantaşı'nın merkezinde açtığı City's projesi ile kamuoyunun ilgisini çekmişti…. 


HAZİRAN KİRALARI METRO GROUP'A TEMMUZ KİRALARI GÜLAYLAR GROUP'A ….


Ocak ayından bu yana satış için görüşmelere başlayan iki grup Haziran ayının başında el sıkıştı. Satış işleminden haberi olmayan kiracılar, Gülaylar Group'tan gelen, Hukuki bilgilendirme yazısıyla bilgi sahibi oldu. Şirket kiracılara yazdığı yazıda, "Değerli kiracımız. M1 Ümraniye AVM'nin mülkiyeti 11 Haziran'da Gülaylar Group İstanbul A.Ş.'ye geçmiştir. Kiracısı bulunduğunuz mecurun Haziran ayı kiralarını Metro Properties'e Temmuz ayı kiralarını ise şirketimizin hesaplarına yatırmanızı rica ederiz. AVM'nin yönetim hizmeti 30 Eylül'e kadar Metro Properties tarafından yürütülecektir. Bu tarihe kadar ek giderler, reklam katkı payları Metro Properties'e yatırılacaktır. 01 Ekim'de AVM yönetimi hizmetini gerçekleştirecek şirketimiz yeni hesap bilgileri ve detayları sizlere iletecektir..." denildi. 


NİŞANTAŞI - ÜMRANİYE BULUŞMASI


İlk AVM'sini Nişantaşı'nda açan grup ikincisini Ümraniye'de aldı. Satış işleminin gerçekleşmesiyle birlikte, City's'in sahibi Gülaylar Grup'un sahip olduğu AVM sayısını böylece ikiye çıkardı. İş hayatına 90 sene önce dededen başlayıp gelen ilk kuşak bugün bayrağı 4.cü kuşağa devrediyor…. Dede İhsan Gülay'ın 1926 yılında Yozgat'ta açtığı saatçi dükkanı, oğlu Mehmet Gülay tarafından sarrafiye ve kuyumculuğa dönüştürülüyor. İkinci kuşak Mehmet Gülay'ın 1951 yılında işleri devralmasıyla ve şirketin merkezini Kapalıçarşı'ya taşımasıyla büyüme de başlıyor. Arkasında 90 senelik bir Tecrübe ve sermaye birikimi bulunan Gülaylar Grubu, Bugün icra kurulunda yer alan Mehmet Gülay, İhsan Gülay, İlhan Gülay, Meral Gülay, Tülay Gülay, Zuhal Gülay, Hurşit Şen tarafından yönetilmektedir. Çin'in Guangzhou kentinde de Altın üretim tesisi bulunan Gülaylar Grubu , bu tesiste ürettikleri ürünleri ABD, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına satıyor. Grubun 2010 yılında mücevher işinde elde ettiği satış geliri 435 milyon dolar. 


TÜRKİYE'DEKİ YATIRIM BÜYÜKLÜĞÜ 1.7 MİLYAR EURO


Türkiye'deki yatırım büyüklüğü 1.7 milyar euro'yu aşan Metro Group dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden. 180 ulustan, 280 bin kişi Avrupa, Afrika ve Asya'nın 32 ülkesinde yer alan 2 bin 200 mağazasında çalışıyor. Grup, Türkiye'de ise 1990 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.


2011 yılı sonu itibariyle 7 bin 727 üzerinde tam zamanlı çalışan bulunan grubun Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırım tutarı 1.714 milyon Euro'nun üzerinde. Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri, Media Markt ve Saturn grubun dört satış şirketi arasında. Grubun M1 Meydan Merter ve M1 Meydan Ümraniye'nin yanı sıra Adana, Konya ve Kartal'da da M1 Merkez Alışveriş Merkezleri var. Şirketin faaliyetleri, toptan satış, gıda perakendeciliği, gıda dışı perakendecilik ve büyük mağazacılık olmak üzere 4 iş koluna yayılmış durumda.


Erhan Öztürk/Sabah Gazetesi


Geri Dön