20 / 04 / 2024

Gülbahar Residence'a onay çıkmadan pazarlama başladı

Gülbahar Residence'a onay çıkmadan pazarlama başladı

AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, babadan kalma arazisine annesinin adını verdiği "Gülbahar Rezidans"ı yaptırıyor



AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan'ın Beşiktaş, Serencebey yokuşunda, babadan kalma arsasına annesinin adını taşıyan 20 dairelik "Gülbahar Rezidans"ı yapmak için kolları sıvadığında, karşısına 16 Temmuz 2005'te yapılan 1/5000'lik Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu nazım İmar Planı çıktı. Nazım plan, Memecan'ın "planlarına" uymuyordu. Nazım plan bu alanda 12.50 metre yüksekliğinde inşaat izni veriyordu. Oysa Memecan ve ailesinin yapmayı planladığı rezidans 15.50 metreydi.

`Attırın' dilekçesi
Anne Gülbahar Erdinç'in imzasını taşıyan bir dilekçeyle 14 Ağustos 2007'de 1/5000'lik planlara itiraz edildi. Yüksekliğin 12.50'den 15.50'ye çıkartılması, binanın da 4 cepheli olarak yapılmasına izin verilmesi için imar değişikliği yapılması istendi. Dilekçede ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenen 5 tarihi ağaç ve tarihi isnat duvarlarının da var olan imar durumunu kullanmayı engellediği de belirtildi. Memecan ailesinin talebi, Beşiktaş Belediye Meclisi tarafından 16 Haziran 2008'de olumlu karşılanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sevkedildi.

Trafik yoğunlaşır

Memecan'ın itiraz dilekçesi üzerine, ilgili kurumlardan görüşler istendi. İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Kurulu, İSKİ ve UKOME görüşlerini bildirdi. İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, tarihi isnat duvarının, rezidans projesine uygun olarak garaj girişi yapılmasına, ancak tarihi ağaçların korunmasına karar verdi. Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın 15 Aralık 2008 tarihli raporunda ise "Plan değişikliği kat artımı yönünden 1/5000 ölçekli nazım imar planını etkilemekle birlikte 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre nüfus ve trafik yoğunluğunu artırıcı, plan bütünlüğünü bozucu ve emsal teşkil edici niteliktedir" denildi.

Raporlar komisyonda

Hazırlanan raporlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda. Komisyon da inceleyerek bir rapor hazırlayacak. Bundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne havale edilecek. Eğer Meclis'ten onay çıkar ve proje onaylanırsa inşaat izni 4 kattan 5 kata çıkacak. Bu değişiklik yaklaşık 3 milyon dolar kazandıracak.

Rezidans inşaatıyla kim ilgileniyor?

Gülbahar Rezidans'ın satışını yapan HBG Grup ortaklarından Onur Mollaoğlu, yaptığı açıklamada, "iki ay öncesine kadar projenin satışıyla ben ilgileniyordum. Arsa tapusu annesi Gülbahar Erdinç adına olsa bile, konuyla tamamen Nursuna Memecan ilgileniyor" dedi. Telefonla ulaştığımız Nursuna Memecan ise, arsanın annesine ait olduğunu ve kendisinin hiçbir bilgisi olmadığını ifade etti. Nursuna Memecan "Ben bunları bilmiyorum. Arsa annemin ve orayı da bir müteahhit yapıyor. Müteahhit şirketin adını  bile bilmiyorum. Orayı da hiç görmedim" dedi.

Onay çıkmadan pazarlama başladı

Gülbahar Rezidans inşaatı devam ediyor. Henüz Büyükşehir Belediye Meclisi onay vermedi, ancak pazarlama başladı. Rezidansın www.gulbaharresidence.com adlı internet sitesinde ve inşaatın duvarına asılan mimari çizimlerde bina 5 katlı gösteriliyor, 20 daireden oluştuğu belirtiliyor. Bina 4 cepheli olarak gösteriliyor. Tarihi isnat duvarı ise şimdiden delinerek garaj kapısı yapılmış durumda. Oysa imar tadilatı henüz onaylanmadı. Bina, üçüncü kattan itibaren Boğaz manzarasına sahip. Dört cepheli olarak yapılan binada bodrum kat ve zemin katlar dubleks dairelere ayrılmış durumda ve bu katlarda dörder daire bulunuyor. Birinci, ikinci ve üçüncü katlarda ise 70 ve 105 metrekarelik daireler bulunuyor. Bunlar ise toplam 12 adet. Dördüncü ve izin bekleyen beşinci katlar da dubleks dairelere ayrılmış durumda.

En ucuzu 240 bin, en pahalısı 1 milyon

Anıt Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından yapılan rezidans, HBG Grup ortaklarından Onur Mollaoğlu tarafından pazarlanıyor. Dairelerin fiyatları 240 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor. Rezidansta 70 metrekarelik 1+1 daireler de var, 210 metrekarelik dubleks daireler de. 70 metrekarelik daireler 240 bin dolar, 105 metrekarelik 2+1 daireler ise 300 bin dolar. Bodrum, zemin, 4 ve 5'inci katlar dubleks. Dört köşede bulunan daireler ise 128 metrekare ve 210 metrekare şeklinde ikiye ayrılıyor.

Deniz gören daireler 1 milyon dolar, diğerleri ise 700 bin dolar arasında. Plan tadilatı onaylandığında en üst katlardaki dairelerin pazarlıklar da hesaba katıldığında yaklaşık 3 milyon dolara satılması öngörülüyor. Bu durumda Memecan'ların plan tadilatı onayından kazancı, 3 milyon doları bulacak. Evlerin eylül ayı içinde teslim edileceği belirtiliyor.
Gazete Habertürk


Geri Dön