29 / 03 / 2024

Gülbahar Rezidans'ın kaçak katına izin yok

Gülbahar Rezidans'ın kaçak katına izin yok

Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan'ın Beşiktaş'ta bulunan "Gülbahar Rezidans"taki kaçak katına izin çıkmadı



AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan'ın Beşiktaş'taki kaçak katı yasallaştırma isteği, Büyükşehir Belediyesi'ne takıldı. Büyükşehir Belediyesi, Memecan'ın annesinin isimini taşıyan ve yapımı süren "Gülbahar Rezidans" için plan tadilat onayı vermedi. Arazinin imarının 4 kat olarak kalması, oy birliği ile kabul edildi. Binanın değerinde yaklaşık 3 milyon dolarlık fark yaratacak plan tadilatı onaylanmadığı için Memecan, 5 kat ve 4 cepheli olarak pazarladığı binanın kaçak katını yıkmak zorunda kalacak.

Rezidansta 20 daire var
Nursuna Memecan, Beşiktaş Hisarcıbey sokaktaki babadan kalma arsasına annesinin adını taşıyan 20 dairelik "Gülbahar Rezidans"ı yaptırmak için kolları sıvadığında, karşısına 16 Temmuz 2005'te yapılan 1/5000'lik Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Nazım İmar Planı çıktı. Nazım plan, Memecan'ın "planlarına" uymuyordu. Nazım plan bu alanda 12.50 metre yüksekliğinde inşaat izni veriyordu. Oysa Memecan ve ailesinin yapmayı planladığı rezidans 15.50 metre yüksekliğindeydi.

Anne Gülbahar Erdinç'in imzasını taşıyan bir dilekçeyle 14 Ağustos 2007'de 1/5000'lik planlara itiraz edildi. Yüksekliğin 12.50'den 15.50 metreye çıkartılması, binanın da 4 cepheli olarak yapılmasına izin verilmesi için imar değişikliği yapılması istendi.

Ağaçlar kesilecekti
Dilekçede ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenen 5 tarihi ağaç ve tarihi isnat duvarlarının da var olan imar durumunu kullanmayı engellediği de belirtildi. Memecan ailesinin talebi, Beşiktaş Belediye Meclisi tarafından 16 Haziran 2008'de "olumlu" karşılanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sevkedildi.
Ercan SARIKAYA/Gazete Habertürk

Gülbahar Rezidans'a onay çıkmadan pazarlama başladı

Geri Dön