29 / 03 / 2024

Gülcan Ulutürk: 5 Ocak Stadı'nın arsası konut ve AVM'ye uymuyor!

Gülcan Ulutürk: 5 Ocak Stadı'nın arsası konut ve AVM'ye uymuyor!

ADANA'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) konut ve ticaret alanı olarak belirlediği Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine karşı açılan dava haklı bulundu.



ADANA'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) konut ve ticaret alanı olarak belirlediği  Adana  5 Ocak Stadyumu'nun yerine karşı açılan dava haklı bulundu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Adana Şubesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı dava Adana 1. İdare Mahkemesinde görüldü. 


Şehircilik ilke ve planlama esaslarına uymadığı saptanan kararla ilgili Adana Gazeteciler Cemiyetinde açıklama yapan Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Ulutürk, "5 Ocak Stadı'nın yeri konut ve AVM alanı standartlarına uymuyor. Haklı talebimiz bilirkişi raporlarıyla da onaylandı" dedi. 


EV KADINLARI BETON YIĞINI İSTEMİYOR

 Şehir Plancıları Odası 2. Başkanı Cüneyt Erginkaya da halkın her kesiminin 5 Ocak Stadı yerinin halka açık bir alan olarak düzenlenmesini istediğini vurguladı. Erginkaya, Konuyla ilgili odalar bazında yaptıkları komisyonlarda mahalledeki ev kadınlarının da stadyumun yerinin konut yerine halka açık bir alan olarak düzenlenmesini istediğini vurguladı İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer de odaların halkın yararına görüş belirttiğini, bu görüşlerini alternatif projeler ve fikirlerle desteklediğini vurguladı. Adanalılara bir müjde niteliği taşıyan karardan duyduğu mutluluğu paylaşan Biçer, "Şehrin merkezindeki böyle bir alanın beton yığınına dönüştürülmesinin önüne geçtiklerini bu vc benzeri durumların takipçisi olacaklarının altını çizdi. 


'BUNDAN SONRAKİ DAVALAR İÇİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEK'

 Av. Mustafa Çinkılıç ise Stadyum yerinin konut ve AVM alanına çevrilmesi kararının belediyeler tarafından değil yasaya dayanılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alındığını söyledi. Adana 1. İdare Mahkemesinin kararının son derece önemli olduğunu belirten Çinkılıç, "Bundan sonraki davalar için örnek teşkil edecek" dedi. 


Evrensel


Geri Dön