25 / 04 / 2024

Gülgûn Feyman kira yüzünden daireye taşındı

Gülgûn Feyman kira yüzünden daireye taşındı

Gülgûn Feyman iki yıl önce aidat bedelleri kira seviyesine ulaşınca, Hadımköy'deki bahçeli villayı bırakıp, Göktürk'e taşınma kararı aldı.



İki yıl önce aidat bedelleri kira seviyesine ulaşınca, Hadımköy'deki bahçeli villayı bırakıp, Göktürk'e taşınma kararı alan Feyman, "Artık kendi evinizde bile kira gibi aidat ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu da, ister istemez bel büküyor" diye yakınıyor.
Türkiye'nin tanınmış haber spikerlerinden Gülgûn Feyman, yaklaşık iki aydır Göktürk'teki Doğa Meşe Park Evleri'nde bir dairede ikiz kızları Meriç ve Pelin ile birlikte yaşıyor. Cem Medya Haber Dairesi Başkanı Gülgûn Feyman, 8 yıl Hadımköy'de site içinde geniş bahçeli bir villada oturmuş. Feyman, sitenin artan aidatları karşısında arayışa girmiş ve sonunda daha hesaplı bir eve taşınmaya karar vermiş. Önce emlakçılar kanalıyla, ardından kendisi dolaşarak kiralık ev aramış. Doğa Meşe Park'taki daireyi de tesadüfen bulmuş.

AİDATLAR BEL BÜKÜYOR

Feyman, müstakil evden taşınmaya karar vermesindeki nedenleri şöyle anlatıyor: "Kızlarım üniversiteyi bitirip çalışmaya başlayınca yol bizi zorlamaya başladı. Ayrıca Türkiye'de bu tarz siteler ne yazık ki sadece yazlık gibi yapılıyor. Kışın buralarda yaşam çok zor oluyor. Oturduğumuz yıllar boyunca kış aylarında hep zorlandık. Kimi zaman yollarımız kapalı kaldı, evde mahsur kaldık. Elektrikler sık sık kesilirdi, ısınamazdık. Kar yağdığında evimize gidemeyip 4-5 gün şehir merkezindeki arkadaşlarımızda kaldığımız bile oldu. Bütün bunları oturduğumuz evi ve siteyi sevdiğimiz için önemsemedik. Ama ne zaman ki aidat bedelleri neredeyse kira seviyesine yükselmeye başladı, taşınmayı ciddi ciddi düşünmeye başladık. Aidatlar bel büküyor artık. Kendi evinizde otururken bile kira öder gibi yüksek bir aidat ödemek zorunda kalıyorsunuz."

EMLAKÇILARLA EV BULAMADIM

Taşınmaya karar verdikten sonra önce emlakçılar kanalıyla ev aramaya başladığını söyleyen Feyman, aradığı evi bir türlü bulamamış. "Emlakçılarla çalışmak çok zor" diyen Feyman, sözlerine şöyle devam ediyor:
"Nasıl bir ev aradığımı ve koşullarımı detaylı olarak tarif etmeme rağmen farklı emlakçılar defalarca beni aynı eve götürdüler. Böyle olunca kendim geze geze bulmaya karar verdim. Aklımda Göktürk ve Kemerburgaz vardı. Kızlarım artık 24 yaşına geldi. İkisi de İstinye'de çalışıyor. Benim işyerim de Eyüp'te. Bu yüzden Göktürk ve Kemerburgaz'ı tercih ettik. Doğa Meşe Park'ı çok beğendim. Abartısız, iddialı bir siteydi. Dış mekanda ahşabın kullanılmasını da çok sevdim. Burada bana iki daire gösterdiler, dubleks bu daireyi seçtik. Hem kirası, hem aidatı makul. Bizim için çok iyi oldu. Üstelik üçümüzün de işine çok yakın, işe gidip gelirken zorluk yaşamıyoruz."

BAHÇEYİ ARAMIYORUZ
Villanın ardından dubleks bir daireye taşınan Feyman, bahçeli evi özleyeceğini sanmadığını söylüyor. Feyman, "İki dönümlük bahçeyi sadece yazın yaşayabiliyorduk" diyerek, şöyle konuşuyor: "Bahçenin de sadece bir bölümünü kullanabiliyorduk. Yoğun çalışma temposu yüzünden eve zaten otel gibi gelip gidiyorduk. Burada nefes alabileceğimiz bir balkonumuz ve yazın kullanabileceğimiz bir de açık havuzumuz var. Taşındığımız siteyi özleyeceğimizi sanmıyorum."

Yeni sitemizde komşuluk sıcaklık ve samimiyet var
GENİŞ bahçeli, 400 metrekarelik villadan, 270 metrekarelik dubleks bir daireye taşınmanın hayatlarında farklılıklar getirdiğini belirten Gülgûn Feyman, şunları anlatıyor: "Garaj ve bahçe burada yok. O yüzden bahçe mobilyalarımızı getiremedik. Burası daha küçük olduğu için bazı eşyalarımızı sitede dairelere tahsis edilen depoya kaldırdık. Ama buraya çabuk alıştık. Akşamları ışıl ışıl oluyor. Hava iyiyse herkes balkonlarda, bahçede, teraslarda. Komşuluk ilişkileri çok sıcak. Burada güzel bir komşuluk bağı kurulmuş. Taşınırken yardıma gelen komşularımız oldu. Bunları villa hayatımızda pek göremiyorduk."

Kiracı evi harap etmiş satmak zorunda kaldım

YILLAR önce Sarıkonaklar'daki dairesini kiraya vererek Hadımköy'deki site içinde villaya taşındığını söyleyen Gülgûn Feyman, "Kiracımla sorunlar yaşadım ve evi bana harap olmuş şekilde bıraktı. O dairede oturduğum sürede özenerek yaptığım herşey harap haldeydi. Evi elden geçirmek bile istemedim ve satmak zorunda kaldım" diye konuşuyor.

Gayrimenkul önemli bir yatırım aracı

GÜLGÛN Feyman, gayrimenkule önemli bir yatırım gözüyle baktığını belirterek, "İnsan kendisinin oturacağı eve yatırım olarak görmeyebilir. Ama ikinci evi artık yatırımdır. Gerektiğinde sıcak paraya dönüştürülebilir. Ben her zaman gayrimenkule iyi bir yatırım gözüyle bakıyorum" diyor. Kredili ev sahibi olmaya da sıcak bakan Feyman, kredi taksitlerinin neredeyse kiralarla aynı seviyeye geldiğine işaret ediyor.

Yemek yapmayı seviyorum

EVDE olduğu zamanlarda sürekli bir şeylerle uğraştığını söyleyen Gülgûn Feyman, yemek yapmayı ve alışverişi çok seviyor. Feyman, "Evde iki kızımla yaşıyoruz. Ailece yemek yemeyi çok seviyoruz. Özellikle Akdeniz yemekleri yapıyorum" diyor. Feyman, sessizliği ve sakinliği seviyor. Yorgun olduğu zamanlarda evde kitap okuyarak dinlendiğini söylüyor. Feyman, ayrıca kızlarıyla birlikte spor yaptıklarını ve piyano çaldıklarını, bunun kendisini rahatlattığını belirtiyor.

Hürriyet Emlak Yasam Eki

Geri Dön