24 / 04 / 2024

Güllüoğlu Champs-Elysees'de neden yok?

Güllüoğlu Champs-Elysees'de neden yok?

Nejat Güllü'nün sahip olduğu Baklavacı Güllüoğlu  "Paris'in meşhur caddesi Champs-Elysees'de mağaza açacaktık" diye konuştu



Baklava denince akla ilk gelen markalardan olan Güllüoğlu, 1949'da Karaköy'de Güllüoğlu baklavacısı olarak Mustafa Güllü tarafından kuruldu. Mustafa Güllü'nün oğulları Nadir Güllü ve Ömer Güllü, Karaköy Güllüoğlu'nu babalarıyla birlikte işletiyorlar. Diğer oğullar Faruk ve Nejat Güllü ise ayrı çalışmalar yapıyor.

Nejat Güllü, hem mağazaları hem de yurt dışında yaptığı ihracatla dikkati çekiyor. Dünyanın en büyük baklava üretim tesisine sahip olan Nejat Güllü'nün sahip olduğu Baklavacı Güllüoğlu yurtiçindeki 16 şubesinin yanı sıra yurt dışında da yedi şube ile hizmet veriyor.

Bulgaristan, Libya, Romanya ve Kanada'da da yeni şubeler açmayı planladıklarını söyleyen Güllü, bugüne kadar girmeyi isteyip de giremedikleri tek ülkenin Fransa olduğunu söylüyor. Bu ülkeye yüksek kiralar nedeniyle şube açamadıklarını belirten Güllü, bir yatırımcının "Krizde kiralar düşmüştür, ben Paris'te Güllüoğlu açacağım" diye kendisine teklifte bulunması üzerine yaşananları şöyle anlatıyor:
"Paris'in meşhur caddesi Champs-Elysees'de mağaza açacağım diye bana geldi yatırımcı. 'Tamam gidelim ben de gelip yerini göreyim' dedim. Gittik 5 milyon Euro hava parasının yanında yıllık 1 milyon Euro da kira istediler. Yatırımcı krize rağmen bu kadar yüksek olan kiralara bayağı şaşırdı. Dolayısıyla bizim Paris'te şube açma hayalimizi de tekrar askıya almak zorunda kaldık."
Ekonomist


Geri Dön