26 / 04 / 2024

Gülseren Anayurt kentsel dönüşümde bin 190 konut yıkıldı!

Gülseren Anayurt kentsel dönüşümde bin 190 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak'ı Başkent'in yıldızı haline getiren Mamak Belediyesi bölgede büyük bir dönüşüme imza atıyor. Gülseren Anayurt'ta 1237 gecekondudan 1190'u yıkıldı.



Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak'ı Başkent'in yıldızı haline getiren Mamak Belediyesi bölgede büyük bir dönüşüme imza atıyor. Mamak'ın en önemli sorunlarından biri olan gecekondu sorununu adım adını çözüme kavuşturan kentsel dönüşüm projelerinden biri de Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesi. 440 bin metre karelik bir alanda uygulanan proje etap etap tamamlanıyor. Yogun bir şekilde çalışmanın devanı ettiği Gülseren Anayurt'ta 1237 gecekondudan 1190'u yıkıldı. 


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "Daha modern bir Mamak için hazırladığımız projelerin başında kentsel dönüşüm projeleri geliyor. Üstü açık dev bir şantiyeye çevirdiğimiz Mamak'ta bir yandan veııi ve modern konutlar yapıyoruz bir yandan da gecekonduları yıkıyoruz. Sosyal donatıları, kültürel tesisleri, ticaret merkezleri, yeşil alan ve rekreasyon alanlarıyla kentsel dönüşüm projelerimiz örnek almıyor. Bu projeler ayın zamanda Mamaklıların yaşam kalitesini daha da yükseltiyor" dedi. 

En büyük pay yeşil alana Gülsereıı Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'ııin en dikkat çekici yönü ise yeşil alana ayrılan miktar. 


440 bin metrekarelik proje alanının yüzde 79'u yeşil alana ayrılmış durumda. 5400 konut yapımını kapsayan projede 3219 konutun yapımı hızla devanı ediyor. Etap etap çalışmaların yürütüldüğü proje kapsamında 3 okul. 2 caıııi, 2 adet sosyo-kültürel tesis, 2 ticaret merkezi, sosyal donatı alanları,1 ilçe emniyet müd, l adet sağlık tesisi yapılacak. 


Güçlü ANADOLU


Geri Dön