19 / 04 / 2024

Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme projesinde 1.190 konut yıkıldı!

Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme projesinde 1.190 konut yıkıldı!

Mamak Belediyesi bölgede büyük bir dönüşüme imza atıyor. Yoğun çalışmanın devam ettiği Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında bin 237 gecekondudan bin 190’ı yıkıldı.



Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ı Başkent’in yıldızı haline getiren Mamak Belediyesi bölgede büyük bir dönüşüme imza atıyor. Mamak’ın en önemli sorunlarından biri olan gecekondu sorununu adım adım çözüme kavuşturan kentsel dönüşüm projelerinden biri de Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesi. 440 bin metre karelik bir alanda uygulanan proje etap etap tamamlanıyor. Yoğun çalışmanın devam ettiği Gülseren Anayurt’ta bin 237 gecekondudan bin 190’ı yıkıldı.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Daha modern bir Mamak için hazırladığımız projelerin başında kentsel dönüşüm projeleri geliyor. Üstü açık dev bir şantiyeye çevirdiğimiz Mamak’ta bir yandan yeni ve modern konutlar yapıyoruz bir yandan da gecekonduları yıkıyoruz. Sosyal donatıları, kültürel tesisleri, ticaret merkezleri, yeşil alan ve rekreasyon alanlarıyla kentsel dönüşüm projelerimiz örnek alınıyor. Bu projeler aynı zamanda Mamaklıların yaşam kalitesini daha da yükseltiyor” dedi.


EN BÜYÜK PAY YEŞİL ALANA

Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin en dikkat çekici yönü ise yeşil alana ayrılan miktar. 440 bin metrekarelik proje alanının yüzde 79’u yeşil alana ayrılmış durumda. 5400 konut yapımını kapsayan projede 3219 konutun yapımı hızla devam ediyor. Etap etap çalışmaların yürütüldüğü proje kapsamında 3 okul, 2 cami, 2 adet sosyo-kültürel tesis, 2 ticaret merkezi, sosyal donatı alanları, 1 ilçe emniyet müdürlüğü, 1 adet sağlık tesisi yapılacak.



Hürriyet 


Geri Dön