29 / 03 / 2024

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Mamak'ın iki ayrı mahallesini kapsayan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm-hızıyla sürüyor.




İki ay önce 2 bin konutun temelinin atıldığı ve Mamak'ın iki ayrı mahallesini kapsayan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 

437 bin metrekarelik alanda toplam 5 bin 450 konutun yapılacağı proje kapsamında konutların yanı sıra cami, lise, ilköğretim okulu, anaokulu, ticaret merkezleri, sağlık tesisi, sosyal kültürel tesis alanlan ve ilçe emniyet müdürlüğü yer alıyor.  TOKİ  ile birlikte yürütülen proje kapsamında 1,5 yıl gibi kısa sürede yüzde 75'in üzerinde hak sahibiyle anlaşma gerçekleştirildi. Dönüşüm ve yenileme projelerinde yeşile önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, "Proje alanının yüzde 20'si konut, yüzde 58'i yeşil alan, yüzde 22'si imar yollan ve sosyal donatılara ayrıldı. 6 ayrı konut tipi mevcut. Mamak, hızlı bir dönüşümle yemyeşil ve modern bir üçe olma yolunda hızla ilerliyor. Kentsel dönüşümü hemşehrilerimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Önce istişare ediyor, projeyi ortaya koyuyoruz, sonra hemşehrilerimizden destek istiyoruz. İlçemizin yaşam standartlarının yüksek olduğu bir yer haline dönüşerek estetik görünümüne kavuşması için kararlı adımlar atıyoruz" dedi. 


Hürriyet Ankara 


Geri Dön