20 / 04 / 2024

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli atıldı!

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli atıldı!

Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin 2 bin konuttan oluşan ilk etabının temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla gerçekleşti. Temel atma törenine birçok vatandaşta ilgi gösterdi.



Mamak Belediyesi Anayurt-Gülseren Kentsel Yenileme Projesi’nin 2 bin konuttan oluşan ilk etabının temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de katlımıyla gerçekleştirilen temel atma törenine birçok vatandaşta ilgi gösterdi.


KİRA BEDELİ KARŞILANACAK

Arsa sahibi ailelerin, konutlar bitene kadar kira bedellerini karşılayacaklarını söyleyen Bakan Bayraktar, şöyle konuştu: 

“İnşaat bitene kadar bölgede evleri olan kişilerin kira bedelini biz karşılayacağız. Bu size başbakanımızın hediyesidir. Bizim ülkemiz deprem ülkesi, zamanında çok üzücü şeyler yaşadık ama bu bir daha tekrarlanmayacak. Bunu Japonya yapabiliyorsa bizde yapabiliriz. Bu dönem altın harflerle yazılacak.”


5 BİN 450 KONUT YAPILACAK

Proje hakkında vatandaşlara bilgi veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak yıllarca gecekondu, çöplük, askeri hapishane ile anıldı” dedi ve ekledi: 

“Proje kapsamında 437 bin metrekarelik bir alanda bulunan bin 237 gecekondunun yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkılan gecekonduların yerine 5 bin 450 konut yapılacak ve ilçe karakolununda buraya taşınarak bölgede güvenlik sağlanacak.”


Ozan Barış ERİM-Buse ÜÇER/Hürriyet Gazetesi Ankara


Geri Dön