24 / 04 / 2024

Gültepe kentsel dönüşümü beklemeden kabuk değiştiriyor!

Gültepe kentsel dönüşümü beklemeden kabuk değiştiriyor!

Leventteki plazaların tam dibinde yer alan Gültepe kentsel dönüşümü beklemeden kabuk değiştiriyor. Yeni yol ve tünel projesi trafik çilesini de bitirecek. Gültepe kabuk değiştiriyor. Kağıthane Belediyesinin kentsel tasarım projelerini vatandaş da destekli



Gökdelenler arasındaki eski gecekondu mahallesi Gültepe kabuk değiştiriyor. Kağıthane Belediyesinin başlattığı kentsel tasarım projelerini vatandaş da destekliyor. Binaların yenilenme çalışmaları yanı sıra bölgenin en önemli sorunu olan trafik için de alternatif yollar projelendirildi. Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çavuş, Şişli ve Kağıthane Belediyesinin sınırları içersinde kalan planlardaki 20 metre yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın bir zamanda faaliyete geçirileceğinin müjdesini verdi. Büyükdere Cadddesine paralel yapılacak yol, semte nefes aldıracak. Bunun yanı sıra yine Talatpaşa ve İnönü caddelerini Levazıma bağlayacak bir tunel çalışması da proje aşamasında.

Gecekondu yerine havuzlu lüks konutlar

Semtte konutların satılık fiyatı 100 bin TLden başlayıp lüks konut projelerinde 500 bin TLye kadar çıkıyor. Kiralıklar ise 500 ile bin 750 TL civarında. Gültepe, birbiri ardına yükselen plazalar ve alışveriş merkezlerinin yanı başında bulanan, İstanbulun varoş semti olarak nitelendirilen bir bölge. Leventin hemen bitişiğinde, Kanyon ve Metrocity alışveriş merkezlerinin yan tarafında bulunuyor. İlçe, Kağıthane Belediyesinin sınırları içinde. Leventin orta yerinde gecekondu muhiti olarak bilinen semt, son yıllarda bu imajından hızla sıyrılıyor. Gecekondular yıkılıyor; yerine yeni binalar hatta yüzme havuzlu, otoparklı lüks konutlar dikiliyor. ŞENOL BAŞTAKAR


Levente çok yakın

Gültepenin en büyük avantajının merkezi konumu olduğuna işaret eden İstanbul Emlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa Gültepe son dönemlerde ilgi odağı haline geldi. Bunun en büyük nedeni Levente, Metrocity ve Kanyon gibi alışveriş merkezlerine çok yakın olması. Metroya da yürüme mesafesinde. Gültepe çok hızlı gelişiyor. Kendi kendine bir kentsel dönüşüm yaşıyor. Eski binalar yıkılıp yerine yenileri, hatta lüks konut projeleri yapılıyor. Büyükdere Caddesi cepheli binalar plaza haline gelmiş. Kağıthaneye bağlı olması nedeniyle buradaki değişim ve dönüşüm de baskı oluşturuyor. Kağıthanedeki dönüşüm Gültepe dahil olmak üzere Çeliktepe, Sanayi Mahallesi ve Emniyet Evleri gibi güzergahlara etki ediyor diye konuşuyor.

Revaçtaki bölge Talatpaşa Caddesi

Semtİn revaçta olan yeri Talatpaşa Caddesi. 2-3 km olan cadde, Gültepenin girişinde başlayarak Yahya Kemal Mahallesine kadar devam ediyor. Ortabayır Mahallesi en çok talep gören yeri. Leventte yürüyerek 5 dakika mesafede olan bölgedeki evler çok talep görüyor.

Talatpaşa Caddesinde belediyenin hizmet binası projesi de bulunuyor. En az 40 milyon dolara mal olması beklenen hizmet binası 900 gün sonra kapılarını açacak. Emlakçılar belediyenin binasının hizmete girmesiyle Talatpaşada fiyatların daha da artacağını kaydediyor.

Satılıklara talep çok

Merkezi konumu nedeniyle kıymete binen semte, yoğun bir ilgi de var. Emlakçılar, son dönemlerde satılık ve kiralık isteyenlerin sayısında da artış olduğunu belirtiyor. Özellikle Yıldız ve İstanbul Teknik Üniversitesinden öğrenciler, civardaki AVM çalışanlar evleri kiralıyor. 

Kira 700den başlıyor

Gültepede 1+1 sıfır evlerin satılık fiyatı 130-150 bin TL arasında değişiyor. Semtte 2+1lerin fiyatı 180-200 bin TL, 3+1lerin ise 200-250 bin TL civarında. Dublekslerin ise 300 bin TLye çıkıyor. Semtte, kiralıklar ise 700-900 TL arasında.
Star


Geri Dön