29 / 03 / 2024

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi hızla ilerliyor!

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi hızla ilerliyor!

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesiyle Çubuk Çayı temizlenerek, içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı temiz bir çay haline getirilmesi hedefleniyor. Projeyi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak anlattı.



Keçiören Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) arasında atılan imzaların ardından başlayan inşaat çalışmalarında fore kazık çalışmaları tamamlandı. 

Dere yatağının temizleme işlemleri ile yan prekas duvar kaplamaları yapılan Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesinde, üçü çelik, beşi betonarme olmak üzere 8 adet köprünün yapım çalışmalarına da en kısa sürede başlanılması planlanıyor. Çubuk Çayı’nı temizleyerek içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı temiz bir çay haline getirip Keçiörenlilerin hizmetine sunacaklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, şunları söyledi:


“Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi yalnızca Keçiören’e değil, tüm Ankara’ya büyük bir katma değer sağlayacak. Rekreasyon alanında, köprü, kafe, yürüyüş yolu ve yazlık sinema gibi bölümler yer alıyor. Alana 7 bin 652 yeni bitki dikeceğiz. Projenin adını da aldığı ıhlamur ağaçlarından ise bin 11 tane dikeceğiz. Proje ile kent merkezine ulaşan hava koridorları oluşturarak kentin mikro klimasını düzenlemeyi ve herkese açık erişilebilir bir kent alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Dere çevresinin etrafındaki peyzaj alanları ile sosyal ve kültürel tesisler sayesinde Gümüşdere Ihlamur Vadisi, kentin nefes alınan alternatif bir bölgesi haline gelecek. İskelelerden kafelere seyir teraslarından yürüyüş yollarına kadar farklı alanlara sahip olacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, yıllardır Ankaralıların kokusundan muzdarip olduğu bu alanı zengin bir yapıyla kente kazandıracak.”



Hürriyet




Geri Dön