18 / 04 / 2024

Gümüşhane Harmancık Projesi meclisten geçti!

Gümüşhane Harmancık Projesi meclisten geçti!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, Torul ilçesi Harmancık köyü sınırları içerisinde yapılacak olan İş Geliştirme Merkezine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında rapor görüştü.



Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Aralık ayı toplantıları sona erdi. 


Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve Î1 özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda Torul ilçesi Harmancık köyü sınırları içerisinde yapılacak olan İş Geliştirme Merkezine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. 


Komisyon başkanı Hüseyin Güvendi, Harmancık köyü sınırları içerisinde mülkiyeti Hazineye ait olan arsanın İl Özel İdaresine tahsis edildiğini hatırlatarak, toplam 29 bin 322 metrekarelik alanda tesis edilecek İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) Gümüşhane'nin kalkınmasında önemli rol oynayacağını belirterek, komisyonun hazırlanan planı uygun gördüğünü söyledi. Bunun üzerine yapılan oylamada İŞGEM'e ait uygulama imar planı oy birliği ile kabul edilerek askı süreci başlatılmış oldu. 


Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, IPA kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Program Otoritesi" sıfatıyla yürütmekte olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Gümüşhane İŞGEM Kurulması" projesinin başarılı bulunduğunu belirterek, "Bütçesi 6 milyon 500 bin avro olan proje ile belirlenen alana kurulacak İş Geliştirme Merkezi'nde 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerleri bulunacak. Ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları da yer alacak. Yapılacak iş yerlerinin yanında ürün geliştirme ve paketleme ünitesi, idari bina ve eğitim alanı da tahsis edilecek." dedi.


Karadeniz'den Günebakış


 


Geri Dön