20 / 04 / 2024

Gümüşhane Harşit Köprüsü restore ediliyor!

Gümüşhane Harşit Köprüsü restore ediliyor!

Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul ilçesinin her iki yakasını birbirine bağlayan tarihi Harşit Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi.



Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsünün, ilçenin geçmişten günümüze en büyük ve en eski yapıtlarından biri olduğunu, bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarına başlanıldığını belirterek, şunları kaydetti: 


"İki yıl önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığfna talepte bulunulan tarihi köprümüzün bugün bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları başladı. Araç ve yaya trafiğine kapatılan köprümüze alternatif olarak vatandaşlarımızın kullanabileceği iki adet asma yaya köprü mevcut durumda çalışmalar sonlanana kadar kullanılacak. Tarihi köprümüz senelerdir bir şekilde düzenlenmeye ve onarılmaya muhtaç konumdaydı. Bizlere ve geçmişteki tüm vatandaşlarımıza seneler boyunca hizmet veren tarihe tanıklık etmiş bu köprümüzün daha sağlıklı şekilde kullanımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapmış olduğumuz talep olumlu değerlendirilmişti. Geçtiğimiz sene etüt çalışmalarını arkadaşlar ile tamamlamıştık. Bugün itibariyle de çalışmalar resmen başlamış oldu. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." 




Gümüşhane Olay


Geri Dön