25 / 04 / 2024

Gümüşhane İnönü'de kentsel dönüşüm planı hazırlanıyor!

Gümüşhane İnönü'de kentsel dönüşüm planı hazırlanıyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,”“İnönü Mahallesindeki heyelan bölgesinden Emirler Mezarlığı arasındaki 300 bin metrekarelik alana kentsel dönüşüm planı hazırlıyoruz." dedi.



Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,”Göreve geldiğim günden itibaren hiç durmadan çalışıyorum. Seçimden önce halkımıza ne vaat ettiysek hepsinin arkasındayız” dedi.


Başkan Çimen gazetemize yaptığı açıklamada, aday olduğu dönemde şehrin önüne hedefler koyduğunu ve o hedeflere ulaşabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.


SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ


Çimen, “Aday olduğum dönemde şehrin önüne ilk hedef olarak 2018’i, büyük hedef olarak 2029’u koyarak “Marka Kent Gümüşhane’yi oluşturmayı amaçladık. Vatandaşımıza, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılı olan 2018’e kadar şehrin tüm altyapı problemlerini çözeceğimizin sözünü verdik. Biz ne söz verdiysek onun arkasındayız. Göreve başladığımız günden bugüne kadar sürekli alt yapı çalışmaları ile ilgilenerek şehrin en az 50 yılını kurtaracak projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.” 


“BAHÇECİK İLE YETİNMEYECEĞİZ”


Kente üç ayrı bölgeden içme suyu getirme çalışması içerisinde olacaklarını kaydeden Çimen, “Bahçecik Barajı ile ilgili sorunlar vardı, bu sorunları çözdük. Bahçecik Barajımızı gelecek yılın ilkbaharında ihalesini yapacağız. Ancak, Bahçecik Barajı ile yetinmeyeceğiz. Bu şehir büyüyor. Bu yıl ilimizde 20 bin öğrenci olacak. Biz de çalışıp bunun altyapısını hazırlamamız lazım. Bahçecik Barajına alternatif olarak Artabel’e gölet yapıp bu şehre su getireceğiz. Diğer bir alternatif ise  Deveboynu’ndan Özel İdaremizin imkanlarından yararlanarak bu kente su getirmemiz gerekecek. Biz 2050 ve 2071’in hesaplarını yapıyoruz.  Bu ilin nüfusu yüzde 100 artacak. O nedenle bu ile üç bölgeden cazibeli su getirmenin gayreti içerisindeyiz. Yaylalarımızın temiz kaynak sularını vatandaşımıza içirmek istiyoruz.”


Bağlarbaşı’na Kültür Yolu Projesi


Belediye Başkanı Çimen, Bağlarbaşı Mahallesi’nin imara açık olduğunu ifade ederek, “Ama orada üç katlı, beş katlı binalar yok. Oradaki o yeşilliği bozamayız. Bu mahallemizde daha farklı çalışmalar yapılabilir. O mahallede 2 milyon liralık bir kültür yolu çalışmamız olacak. Bu projemizi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yapacağız. Bağlarbaşı Mahallemizin doğal yapısı koruyarak bir cazibe merkezi haline getireceğiz.


2 Bin Sosyal Konut Geliyor


“İnönü Mahallesindeki heyelan bölgesinden Emirler Mezarlığı arasındaki 300 bin metrekarelik alana kentsel dönüşüm planı hazırlıyoruz. Planımızı Bakanlar Kuruluna sunarak bu bölgede kentsel dönüşümü uygulayacağız. Vatandaş yerine ne yapılacağını, nasıl yapılacağını bilecek. Devlet el koyacak, destek verecek ve o alanda güzel bir çalışmamız olacak. O alanda 500 apartman ve 700’e yakın ev var. Bu nedenle çok önemli kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Yine Kent Parkımızın altında da bir alan var. Buraya da 2 bin civarında sosyal konut yapacağız. Aylık 350-500 lira ödemelerle vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Şu ana kadar Beyaz Masa’ya 8 bin civarında konut başvurusu oldu. Halkımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak planlamalarımızı gerçekleştirmekteyiz”


Karadeniz


Geri Dön