10 / 05 / 2024

Gümüşhane kapalı yüzme havuzunda sona gelindi!

Gümüşhane kapalı yüzme havuzunda sona gelindi!

Türkiye’de yüzme havuzu olmayan illerden birisi olan Gümüşhane’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 6,5 milyon liralık yarı olimpik kapalı yüzme havuzu açılmak için gün sayıyor.



Vali Yücel Yavuz, beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve yüklenici firma yetkilileriyle Karşıyaka Mahallesinde yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.

Tesisin yüzme havuzu, soyunma odası, fitness salonu, sauna ve diğer bölümlerde incelemelerde bulunan Vali Yavuz, vatandaşların hem bedenen, hem de ruhen sağlıklı olabilmesi için temel şartlardan birisinin spor yapmak olduğunu belirterek, tesisin sporu seven ve spor yapmaya fırsat bulamayan bütün Gümüşhanelilerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Gümüşhane’nin coğrafi durumu itibariyle arazi konusunda sıkıntı yaşayan bir il olduğunu fakat gelişen teknolojiyle birlikte arazinin müsait duruma getirilebildiğini kaydeden Vali Yavuz, “Daha öncesini hatırlarsanız burası tepe ve son derece elverişsiz bir ortam iken, inşaat teknolojisinin de gelişmesiyle birlikte böyle bir ortam elde edildi. Bunun üzerine, ülkemizin ve devletimizin gücünün bir göstergesi olarak, Gümüşhane ilimizde yarı olimpik bir yüzme havuzu ve buna bağlı olarak bir kompleks yaklaşık 6,5 milyon TL bedelle ihale edilmiş ve bu inşaat bitmek üzere. Burada 150 seyirci kapasiteli, 5 kulvarlı, ısıtma sisteminden klorlama sistemine, suyun kalitesinden devirdaimine ve güvenlik şartlarına kadar son derece modern bir tesis Gümüşhanemize kazandırılmak üzere. Şu anda son kontroller yapılıyor ve eksikler gideriliyor” dedi.

Yüzmenin en çok tercih ve tavsiye edilen spor dallarından birisi olduğunu dile getiren Vali Yavuz, yüzme kurslarının açılması, yüzme kulüplerinin kurulmasıyla ve yarışmaların da yapılmasıyla birlikte tesisten en iyi şekilde istifade edilmesinin sağlanacağını belirterek, “Hem gençlerimize, hem de kendisini genç hisseden bütün Gümüşhane insanımıza burası mükemmel bir imkan sağlamış olacak. Hafta sonları dahil olmak üzere burada çok güzel bir ortam oluşacak. Bu konuda emeği geçen tüm devlet yetkililerimize ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön