18 / 04 / 2024

Gümüşhane Torul'da tüm köy yolları asfaltlanacak!

Gümüşhane Torul'da tüm köy yolları asfaltlanacak!

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Vali Okay Memiş ve Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katılımıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yapıldı.



Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Vali Okay Memiş ve Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katılımıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yapıldı.


İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Torul, Kürtün ve Gümüşhane merkezinin coğrafi yapısından dolayı ulaşım kalitesinde bir düşüklük olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Ben hemen hemen birçok köyü gezdim. Kendimize bir takım hedefler belirledik. Özellikle Torul, Kürtün ilçelerinde asfaltı tamamlanmayan köy bırakmayacağız. Köyü asfalt olan köy muhtarı bizlerden, köy içindeki mezarlığa ve köy konaklarına da asfalt istiyor. Bizim bütün projelerimizi öncelik sırasına göre belirledik. Şu anda bir çok köyümüzün asfaltı yok. Öncelik bu yolların asfaltlanması olacak. Ondan sonra diğer kalan kısımlara kaynak aktaracağız” dedi.

MTA, Karaca MAĞARASINDA İNCELEME YAPACAK

Torul’un kendileri için çok önemli olduğunu ve kamu yatırımlarından da en fazla pay alan ilçelerden birisi olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Karaca Mağarası’nın yıllık 60-70 bin civarında ziyaretçi potansiyeli var. Maden Tetkik Arama Enstitüsüne bir yazı gönderdim. Mühendislere o madeni inceleteceğiz. Eğer teknik açıdan mahsuru yoksa 70 bin rakamı bizim için yeterli değil. Olabiliyorsa, mağaraya zarar vermeyecekse bu rakamın 250 bin olması gerekir. İhalesini aldık, yol yapımına başlıyorlar. Burayı yeşil yol kapsamında yapacağız” diye konuştu.

“LİMNİ EN AZ UZUNGÖL KADAR POPÜLER BİR YER OLACAK”

İlçeye bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan Limni Gölünün ise muazzam bir güzellik olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Zigana’dan Limni gölüne kalan mesafeyi betonladık. 1 km’si kaldı. Limni Gölü’yle Zigana Kayak Merkezi arasındaki yolun da ihalesini yaptık. Burayı da İl Özel İdareden değil Vekillerimizin aktardığı kaynaklarla yapıyoruz. Limni en az Uzungöl kadar popüler bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

“2 YIL İÇERİSİNDE KÖYLERİMİZİN TAMAMI ASFALT YOLA KAVUŞMUŞ OLACAK”

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise konuşmasında bir iş yapılırken iyi bir strateji belirlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Bir işin planlamasını doğru yaptığınız zaman o işleri doğru zamanda yapmış oluyorsunuz ve bu da yaptığınız işler açısından çok önemli. Bizlerde sayın Valimizle bir strateji belirledik. Bu strateji çerçevesinde de en az 2 yıl içerisinde köylerimizin tamamı asfalt yola kavuşmuş olacak” dedi.


Muhtarlarla bu tür toplantılar yapmaya devam edeceklerini belirten Akgül, “Bizim performansımızı onlar değerlendirecektir. Bu çerçevede seçimden önce de taahhütlerimiz vardı. Köylerimizin ihtiyaçlarını planlı bir şekilde halledeceğiz. Ben muhtarlarımızdan sürekli bizi aramalarını, sorunlarını bildirmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da seçim öncesi muhtarlarla bir araya geldiklerini, sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, “Seçim zamanı muhtarlarımızın bizden talepleri olmuştu. Biz de bu taleplerin tamamını yerine getireceğimizi söylemiştik. Köylerimizle ilgili çalışmalarımızı öncelik sırasına koyduk. Torul ve Kürtün coğrafi şartlar itibariyle zorlu bölgelerimiz. Ama ne olursa olsun Torul’un en ücra köşesinde yaşayan vatandaş da bizim kardeşimiz. Torul’un da, Kürtün’ün de yollarını yapıyoruz, bunları bitireceğiz. Köylerimizin diğer ihtiyaçlarını muhtarlarımız bize iletiyor. En fazla talep yol oluyor. Dolayısıyla biz bu yolları asfalt yapıyoruz. Uzun zaman dayanabilecek, bozulmayacak yollar yapıyoruz” diye konuştu.

“TORUL’UN TURİZM POTANSİYELİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ”

Torul’da tarım olmamasına karşın enfes tabii güzellikler olduğunu vurgulayan Pektaş, “Torul tarihi bir şehir. Torul’un turizm potansiyelini ön plana çıkarmaya karar verdik. Torul Kalesi Türkiye’nin en eski kalelerinden bir tanesi. Bu sebeple Karaca Mağarası ve Limni Gölü’nün yollarını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Buradaki turizmi hareketlendirmemiz için yöresel ürünleri ön plana çıkarmamız gerekir. Turistler gittikleri yerlerin yöresel ürünlerine rağbet ediyorlar. Bunun akabinde açılacak olan yeni tesislerle işsizliğe de tedbir alınmış olacak. Bu şekilde daha çok istihdam sağlanacak. Yaylalarımızı da değerlendireceğiz. Yaylarımızda hukuki sorunlar var. Bunları da aşacağız” ifadelerini kullandı.

“GÜMÜŞHANE’NİN HER TARAFI ŞANTİYE HALİNDE”

Terörle mücadelenin yatırımların önünde büyük engel oluşturduğunu belirten Pektaş, “Yatırımlardan kesiliyor. Ülkemiz büyük bir beka mücadelesi veriyor. Bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ederken para harcarken diğer taraftan yatırımlarımızı azaltmadan hatta artırarak sürdürüyoruz. Gümüşhane’nin her tarafı şantiye halinde” dedi.


TORUL KALESİNE CAM TERAS GÜNDEMDE, HARŞİT ÇAYINA ÇAMLICA’DA SET VURULACAK

Milletvekili Pektaş, geçtiğimiz aylarda yolu yapılan Torul kalesine çok güzel bir cam seyir terası projesi yapmak istediklerini belirterek, zorlu projeyi gerçekleştirmek istediklerini vurguladı ve “Ayrıca DSİ’nin belli bir noktaya getirdiği bir proje var. Torul’da tarihi köprüyü kurtarmak için Çamlıca’nın oraya bir set çekeceğiz. Arkasını su dolduracağız. Piknik alanı, mesire alanı yapacağız. Setin üzerini de yol yapacağız. Araçlar karşıya geçecek şekilde güzel bir proje. Onu da en kısa zamanda ihale edeceğiz” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön