29 / 03 / 2024

Gümüşhane'de 4 milyon 711 bin TL'ye satılık arsa!

Gümüşhane'de 4 milyon 711 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Hazineye ait olan Gümüşhane Merkez Akçakale Köyü'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 4 milyon 777 bin TL rayiç bedeli ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.



Mülkiyeti Hazineye ait olan Gümüşhane Merkez Akçakale Köyü'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 4 milyon 777 bin TL rayiç bedeli ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek. 


İhale İlanı:

4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3'üncü maddesi ile 19/06/2012 tarih ve 28328 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslara göre aşağıda tapu nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz üzerinde 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.


Teşvikten Yararlanma Şartları :


1- Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş Yatırım Teşvik Belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca Firma Adı, Yatırımın Konusu, Kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edilebileceğine ilişkin yazı verilmiş olan,


2- İrtifak Hakkına konu taşınmazın rayiç değerinin; tarım, hayvancılık ve eğitim yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmaması, 15/06/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda belirtilen kriterler ile asgari sabit yatırım ve asgari kapasite şartlarını taşıması, talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülki sınırları içinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunması halinde bu gölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgelerde yapılması uygun görülmeyen yatırımlardan olması şartlarını taşıyan,


3- Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini (%20) karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olan,


4- Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,


5- Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı on milyon Türk Lirasını aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren, gerçek ve tüzel kişiler yatırım yeri teşvikinden yararlanabilecektir.


6- Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen teşvikten; arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tâbi olmayan diğer harcamalar ile 13/06/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/07/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile 08/06/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovans sözleşmesine bağlı olarak yapılan yatırımlar yararlanamaz.


Başvuru Şekli ve Diğer Bilgiler :


1- Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar ekindeki belgelerden; Ek-1’de yer alan talep formunu ve Ek-6’da yer alan yatırım bilgi formunu herhangi bir kazıntı silinti olmadan doldurarak, Ek-2’de yer alan yatırımcılardan istenecek belgeler ve listesi, net öz kaynağa ilişkin bilançolar; Yatırım Teşvik Belgesi/Yatırım Bilgi Formunda yer alan sabit yatırım tutarının, nakden ödenen tutar için kasa kayıt belgesi ve/veya banka dekontları (herhangi bir taahhüt ve banka hesap blokesi kabul edilmeyecektir); yeni kurulan şirketler hariç son 3 (üç) yıla ait yatırımcının bağlı bulunduğu vergi dairesince onaylı karşılaştırmalı bilanço; Mali müşavirce onaylı geçmiş yıla ait kesin mizan ile cari yıla ait geçici mizan; müracaat tarihi itibariyle güncel tarihli vergi borcu olmadığına ait belge (Kamu İhale Kurumu mevzuatına göre vergi borcu bulunmamaktadır yazısı kabul edilmeyecektir) ile birlikte 06/09/2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar kapalı zarf içinde Gümüşhane Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. ( Kapalı Zarfın üzerine yatırımın türünü, başvuruda bulunan kişi veya şirketin ismi ve tebligat adresi ile iletişim bilgilerinin yazılması gerekmektedir. )


2- Başvuru sırasında yatırımcının, idarenin bütçesine gelir kaydedilmek üzere 1.000,00.-(Bin TL) TL'yi Gümüşhane Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine, yatırılarak, alındı makbuzunu diğer belgelerle birlikte idareye teslim etmek zorundadır. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.


3- Taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14'üncü maddesine göre kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda verilecektir.


4- İrtifak hakkı tesis edilecek taşınmazda, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere yönelik uygulama projelerinin yaptırılması, gereken hallerde tescili, ifraz, tevhit, terk vb. işlemlerin yapılması amacıyla, fiili kullanım olmaksızın bir yıl süreyle ve bedelsiz olarak ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir.


5- Taşınmaz üzerinde kurulacak tesisler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlardan alınması gereken uygunluk görüşleri, taşınmazın imar durumunun yatırım türüne göre değiştirilmesi ile izin, ruhsat vb. diğer bilgi ve belgelerin temini yatırımcıya aittir.


6- İrtifak hakkının tapuya tesciline ilişkin işlemler ile bu hakların devir ve terkini, yapı ve tesislerin inşası ve kullanımı için ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, prim vb. mali yükümlülükler yatırımcı tarafından karşılanacaktır.


7- Yatırımcılar müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvurabilecekleri gibi talepleri posta (PTT) aracılığıyla da yapabilirler. Ancak postada doğabilecek gecikmeden dolayı idare veya komisyon sorumlu tutulamaz.


8- Taşınmazın hukuki nedenlerden dolayı ilan sonrasında yatırım kapsamından çıkarılması halinde başvuran yatırımcılar idareden herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunamazlar.


9- İrtifak Hakkı tesis edilmesine konu taşınmaza ilişkin tüm bilgiler; www.milliemlak.gov.tr ve www.gumushanedefterdarligi.gov... internet adreslerinde öğrenileceği gibi Gümüşhane Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün (0456) 213 12 67 no.lu telefonundan bilgi alınabilir.


Geri Dön