25 / 04 / 2024

Gümüş'ü izleyen Araplar Türkiye'de ev istiyor

Gümüş'ü izleyen Araplar Türkiye'de ev istiyor

Arap ülkelerinde izlenme rekorları kıran Gümüş dizisi, Arap kadınları Türkiye'den ev almaya teşvik etti. Suudi yetkililer ‘Tapu verilirse sizden 10 bin konut alırız' dedi.



KÜRESEL kriz nedeniyle Batı'dan ve Amerika'dan vazgeçen Araplar yerleşmek için kendilerine yeni ülke olarak Türkiye'yi seçti. Bugüne kadar İspanya'dan 50 milyar dolarlık gayrimenkul alan Araplar, şimdi izledikleri Gümüş gibi Türk dizilerinin de etkisiyle yönünü Türkiye'ye çevirdi. Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Suudi Arabistan'a giden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Suudi ve Türk-Kuveyt İş Konseyi Başkan Yardımcısı aynı zamanda Hektaş İnşaat Başkanı İbrahim Ekşi ‘Suudi Arabistan'da görüştüğümüz işadamları ‘Türkiye konut alımında tapu verirse iki yılda en az 10 bin kişi gelip sizden konut alır dedi.

2 YIL İÇİNDE SATABİLİRİZ

SUUDİ Arabistan ve Körfez ülkeleri Türk vatandaşlarına tapu vermiyor. Türkiye de karşılıklılık ilkesi gereği Araplar'a aynı uygulamayı yapıyor. Konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e aktardım. Eğer karşılıklılık ilkesi sorunu çözülürse 2 yıl içinde 10 bin konut satabiliriz. Bu 10 bin konut da 7-8 milyar dolarlık bir gelir anlamına geliyor. İspanya yabancı yatırımcıya 500 milyar dolarlık konut sattı. Halen İstanbul'da bulunan 40 bin konut satışı bekliyor. Tapu yasası çıkarsa Araplar'a özel siteler de yapılabilir' diye konuştu.

GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ

SUUDİ Arabistan'ın 20 yılda 650 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyleyen İbrahim Ekşi ‘Türk müteahhitlerimizin Suudi Arabistan'la daha çok ilgilenmesini ve orada iş yapmasını istiyoruz. Bunun için girişimlerimizi de yapıyoruz' dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olarak Körfez bölgesinde gerçekleştirilen projelerle ilgili olarak Türk işadamlarını bilgilendirdiklerini söyleyen İbrahim Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘DEİK'te aldığımız görev gereği Türk şirketlerinin Körfez'den daha çok iş alabilmelerini sağlamak için çalışıyoruz.' Suudi Arabistan'la eğitim, sağlık ve turizm konularında da önemli işbirliklerinin olabileceğini söyleyen Ekşi ‘Suudi Arabistan'a yapılan son gezide eğitim ve sağlık sektörlerinde işbirliği yapılması için görüşmeler gerçekleştirildi' diye konuştu.

İstanbul Boğazı'nda Gümüş dizisinin çekildiği yalı daha sonra Araplar için turistik bir mekan haline geldi. Turizm şirketleri yalıyı hazırladıklarını tur programlarına dahil ettiler. Birçok Arap turist de, özellikle bayanlar dizinin çekildiği yalıyı görmek için Türkiye'ye geldi.

Star

Geri Dön