18 / 04 / 2024

Günay Erdoğan: Öncelik kentsel dönüşüm olmalı!

Günay Erdoğan: Öncelik kentsel dönüşüm olmalı!

CHP'den Bornova Belediye Başkan aday adayı mimar Günay Erdoğan projelerini Egeli Sabah'a anlattı. 2003-2004 yılları arasında CHP Bornova Kadın Kolları yönetiminde görev yapan Erdoğan, mimar olarak belediye ile iç içe çalıştığını ifade etti..



CHP'den Bornova Belediye Başkan aday adayı mimar Günay Erdoğan projelerini Egeli Sabah'a anlattı. 2003-2004 yılları arasında CHP Bornova Kadın Kolları yönetiminde görev yapan Erdoğan, mimar olarak belediye ile iç içe çalıştığını ifade etti. Erdoğan, "Birinci önceliğim Bornova'da kentsel dönüşüm. İkinci büyük projem  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile çöpten elektrik enerjisi üretmek istiyorum. Ayrıca Bornova Meydanı'nı ve İzmir'in Bornova girişini çok vasat buluyorum. Buraları yenilemek istiyorum. Bornova'ya Aqua Park yapmayı düşünüyorum" dedi. 20 yıldır Bornova'da mimar olarak çalıştığını söyleyen Günay Erdoğan, "Bornova Belediyesi ile iç içeyim. Nelerin yapılıp nelerin yapılmadığını çok iyi biliyorum. İnsanların bana getirdiği sorunları ve sıkıntıları iyi biliyorum. Kentsel dönüşüm birinci önceliğim olacak. Bornova kentsel dönüşümde rant getiren kesime değil de halka yapılmalı. Halkla birlikte çalışılması gerekiyor. Halk orada yaşamak istiyor. İlk olarak Bornova'da merkez yenilenebilir. Çamdibi ve Yeşilova'da sokaklar çok dar ve düzensiz. Mevlana ve Doğanlar mahallelerinde gecekondular var. Bu bölgelerde çalışmalar yapılabilir" dedi. 


ÇÖPLERDEN ELEKTRİK 

Çöpten elektrik enerjisi üretim tesisi düşündüğünü belirten Erdoğan şöyle dedi: "Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirmek istiyorum. Bu da düşündüğüm bir proje. Bornova'da yurt ve otel sıkıntısı var. Öğrencilerin aileleri geliyor yatacak yer bulamıyor. Yatırımcıları buraya çekerek otel yapılması ve yurt yapılması konusunda projelerim olacak. Kiralık sosyal konut projesi düşünüyorum. Belediyenin kendine ait parselleri var. Bu araziler müteahhitlere satılıyor. Satmak yerine müteahhide kat karşılığı verilip alınan daireler düşük gelirli insanlara kiralanabilir. Bu da bir sosyal sorumluluk projesi. Bir ailenin orada 5 yıl kalması ailenin rahatlamasını sağlayacak. Hazinenin de arsaları var. Hükümetle anlaşıp böyle evler yaparsak çok iyi olur." 


Ceyhan Torlak/Sabah Gazetesi Egeli eki


Geri Dön