23 / 04 / 2024

2013 Tip İmar yönetmeliği

2013 Tip İmar yönetmeliği

Tip İmar yönetmeliği hükümleri hakkında bilgi edinmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Tip İmar yönetmeliği...

Toplam konut alanı nedir?

Vatandaşların en çok merak ettiği soru haline gelen ''toplam konut alanı ne demek'' sizler için araştırıldı. Konu ile ilgili olarak Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yayınlanan açıklamalar şu şekilde....

Yapı ruhsatlarında yönetmelik patlaması!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak - Aralık 2017 dönemini kapsayan yapı izin istatistiklerini açıkladı. ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yeni halinin 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi, yapı ruhsatı başvurularında patlama yaşattı.

Bursa'da Yeni İmar Yönetmeliği çalıştayı düzenlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, “Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” hakkında Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesinde çalışan teknik personelin bilgilendirilmesi için çalıştay gerçekleştirildi. 

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

6 maddede konut sektöründe neler değişiyor?

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" ile konut sektöründe neler değişiyor?

Yeni İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve 3 aylık geçiş süreci verilen Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile birlikte inşaat sektöründe yeni bir dönem başladı..

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Yeni imar yönetmeliği sorun çıkarabilir!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin yatayda büyümesinden çok dikeyde büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Oktay Çolpan'dan yeni imar planı açıklaması!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Çolpan'ın o açıklamaları...

Deniz Karataş yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

İşte gayrimenkulde yapılan çok önemli değişiklikler!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. İşte emlakta dengeleri değiştirecek yeni yönetmeliğin detayları...

2013 Tip İmar yönetmeliği Haberi

2013 Tip İmar yönetmeliği

Tip İmar yönetmeliği!

Tip İmar yönetmeliği, 02.09.1999 tarihli ve 23804 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişiklikleri ile yeniden düzenlendi.


3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren ve Bayındırlık ve İskan Bakanı tarafından yürütülen ve beş bölümden meydana gelen Tip İmar yönetmeliği hükümleri aşağıda sıralanıyor.


3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Madde 1- 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik .............. Belediyesinin belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar planı bulunan alanlarda uygulanır.

Madde 2- Bu Yönetmelikte yazılı hükümler, imar planlarında aksine bir açıklama bulunmadığı takdirde uygulanır.

Ancak imar planlarında, parselasyon durumları ve bina kitleleri, bilhassa bu maksatla etüt edilerek, ölçüleri verilmediği takdirde, sadece ayrık veya bitişik bina yapılacağını, ön bahçeli veya ön bahçesiz nizamın kabul...