24 / 04 / 2024

2014 bina vergisi oranları

2014 bina vergisi oranları

Yasal düzenlemeleri 1319 sayılı Bina Vergisi Kanunu kapsamında verilen bina vergisi, her sene yeniden belirlenen değerleme oranlarına göre hesaplanıyor. İşte 2013 yılı bina vergisi oranı ...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Ödenmeyen emlak vergisine her ay için yüzde 1.40 gecikme zammı uygulanacak!

Emlak vergisi iki farklı vergiden oluşur. Bunlar; "Bina Vergisi ve Arazi Vergisi". Vergi oranlan yan taraftaki tabloda yer alıyor. Emlak vergisinin "yüzde 10'u" tutarında "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı" var.

Geçici emlak vergisi muafiyeti!

Turizm işletmelerine dahil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar Emlak Vergisi Sirküleri ile açıklanıyor. İşte geçici emlak vergisi muafiyeti...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2014 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Arsalarda emlak vergisi oranı 2014!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu taşınmaz mallar için ödenen bina vergisi ile arazi vergisi ile ilgili esasları belirliyor. Peki, arsalar için emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte arsalarda emlak vergisi oranı 2014..

2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı!

2014 yılına ait bina, arsa ve arazi vergi değerleri; Şehir, Semt, Cadde ve Sokaklara göre yeniden belirlendi. 2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı nedir? Vergi nasıl hesaplanır?

Bina vergisi ne zaman başlar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni taşınmaz mal sahipleri için vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? ina vergisi ne zaman başlar? Ne zaman biter?

Torba yasa 2014 emlak vergisi affı!

6552 sayılı Torba Yasası, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bazı alacak ve vergilerde yapılandırma yapılmasını amaçlıyor. İşte Torba yasa 2014 emlak vergisi affı..

2014 bina vergisi oranları Haberi

2014 bina vergisi oranları

Bina vergisi oranı!

1319 sayılı Bina Vergisi Kanununa göre Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Söz konusu kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınıyor.


Vergiye yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri binalat tabi tutulmuyor.


Verginin mükellefi, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor. Peki vergi yükümlüleri ne kadar bina vergisi ödüyor? 2013 yılı Bina vergisi oranı nedir?


Bina vergisi oranları 2013 :

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda ...