23 / 04 / 2024

2014 GMSİ ödeme tarihleri

2014 GMSİ ödeme tarihleri

GMSİ vergisi her sene gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Peki bu verginin mükellefi kimlerdir? Vergi ne zaman ödenir? İşte GMSİ ödeme tarihleri 2014...

Ordu Büyükşehir'den vergi borçları için ödeme kolaylığı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı 1. taksitten itibaren geçmişe yönelik emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, yol ve kaldırım harcamalarına katılım payı borçları olan mükellefler için ödeme kolaylığı sağlıyor

Emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri!

2014 yılında bir taşınmaz satın aldığınızı ve ilk kez emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi ne kadardır, nereden ve nasıl ödenir? İşte emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri...

Gelir vergisi beyanname ve ödeme süresi yeniden uzatıldı!

Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı..

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Ev veya işyerinizi 2014 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi ödeme zamanı 2015!

2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi senede 2 taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi ödeme zamanı 2015...

Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

Torba Yasa ile af getirilen vergilerin yapılandırmaları için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde son buldu. Peki, ödemeler ne zaman başlayacak? İşte yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015...

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2014 son ödeme! 1 Aralık 2014!

Gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. İki taksit halinde ödenebilen verginin 2. taksiti Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi 2014 son ödeme tarihi ise 1 Aralık 2014..

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmek durumunda oluyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte, Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. İki taksitte ödenebilen çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014...

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. İlk taksitleri Mayıs'ta ödenen emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014..

Emlak vergisi ödeme süresi 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan taşınmazlar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2014..

Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. Peki, Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

2014 GMSİ ödeme tarihleri Haberi

2014 GMSİ ödeme tarihleri

GMSİ ödeme tarihleri 2014!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ)" olarak tanımlanıyor ve gelir vergisinin konusunu oluşturuyor.


Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracılar oluyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir sene boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda vergiye tabi oluyor.


Söz konusu vergi yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödeniyor.


GMSİ ödeme dönemleri 2014..

GMSİ vergisi için ilk taksitler Mart ayının 31'ine kadar ödenecek. Verginin ikinci taksitleri ise Temmuz ayında ödenecek.


GMSİ vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannamenin ise en geç 25 Mart'a kadar verilmesi şart.


GMSİ istisna bedelleri..

Mesken...