29 / 03 / 2024

2014 konut sektörü

2014 konut sektörü

Konutta 2014 zirve yılı oldu.Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut, satış sonucu el değiştirdi.

2014'te 993 bin 168 konut el değiştirdi!

2014 ocak-ekim döneminde 205 bin 422 işlemle en çok konut satışının gerçekleştirildiği il İstanbul olurken, bunu sırasıyla Ankara (112 bin 502), İzmir (60 bin 64), Antalya (50 bin 632) ve Bursa (37 bin 677) izledi.

Konut sektörüne yeni kriterler geliyor!

Konut sektörüne yeni kriterler geliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın bir gecelik kalem hesabı ile gerçekleşen rantlara değinerek inşaat sektörüne yönelik getirdiği eleştiri sonrası konut sektörüne tamamen el atılıyor.

Faizi sollayan konutta sektör, geleceğe umutla bakıyor!

“Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”ne göre son bir yılda konuttaki artışın faizin 3 katına ulaşması da, sektörün altın dönemlerinden birini daha yaşayacağına işaret ediyor.

Erdoğan Süzer: Önlem alınmazsa kriz konuttan gelecek!

Türkiye ne yazık ki içine saplandığı gündemin esaretinden kurtulup bir türlü ekonomiye yoğunlaşamıyor, yaklaşan tehlikeleri savacak önlemleri alamıyor. Süzer, 'Önlem alınmazsa kriz konuttan gelecek' dedi.

Emin Haluk Ayhan: Konuttaki gelişmeler kaygı verici düzeyde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan , İpotekli konut kredisiyle yapılan satışların 45 bin 270’den, 29 bin 760’a düştüğünü belirterek, satılan her 100 konuttan 44’ünün üç büyük ilde olduğunu bildirdi.

Emin Haluk Ayhan: Konuttaki gelişmeler kaygı verici!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan , İpotekli konut kredisiyle yapılan satışların 45 bin 270’den, 29 bin 760’a düştüğünü belirterek, satılan her 100 konuttan 44’ünün üç büyük ilde olduğunu bildirdi.

Tür­ki­ye Mü­te­ah­hit­ler Bir­li­ği 2014’ü ye­ni dö­ne­m di­ye ni­te­li­yor!

TMB’nin İnşaat Sektörü Analizi’nden 2014 için zam ve küçülme tahmini çıktı. Müteahhitlere göre siyasi belirsizlikler, döviz kuru ve inşaat maliyetlerindeki artıştan oluşan 3 kritik nedenle bu yıl konut fiyatları zamlanacak.

İnşaat firmaları, 2014'e hızlı girdi!

İnşaat firmaları, 2014'te dev projelerin yanı sıra butik projelere de imza atmaya hazırlanıyor. Hız kesmeden yatırım yapmaya devam eden 24 inşaat firması milyarlarca dolarlık 70'e yakın yeni konut projesini satışa sunmaya hazırlanıyor...

Nisan ayına kadar konut fiyatlarında artış yok!

Sektördeki bu büyümüye karşın, henüz maliyet artışları ise fiyatlara yansımadı. 2013 yılı Bina İnşaat Maliyet endeksi (BİME) yüzde 7. 2 işçilik endeksi yüzde 7.3, malzeme endeksi yüzde 7.1 artış gösterdi...

Ömer Faruk Çelik: Konut sektörünün geleceği parlak!

Türkiye'nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor. Ömer Faruk Çelik konut sektörünün geleceği parlak dedi...

Konut sektörü Türkiye'nin geleceğine güveniyor!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Türkiye' nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına çok fazla kazandıracağını düşünüyor.

TOKİ'den inşaat sektörüne 10,5 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ'nin 2013 faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu, 2014 hedef ve beklentilerini anlattı. TOKİ Başkanı Karabel, İdarenin 2013'te inşaat sektörüne yaklaşık 10,5 milyar liralık yatırım yaptığını söyledi...

Fatih Tosun: Gayrimenkul sektörü bu yıl yüzde 20 daralacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tosun, geçen yılın gayrimenkul açısından rekorlar yılı olduğunu bu yıl ise her yönden daralacağını ve bu daralmanın yüzde 20'ler civarında gerçekleşeceğini söyledi...

Kürşat Tuncel: 2014'te konut sektörü ekonominin fişini çekebilir!

Satış Küpü Yönetim Kurlu Başkanı Kürşat Tuncel, 2013 yılı konut sektörünü değerlendirerek, 2014 yılı öngörülerini belirtti. Tuncel,' 2014' te konut sektörü ekonominin fişini çekebilir ' dedi...

Konut sektörü ekonominin dinamizmi!

Sabah Gazeytesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin inşaat sektöründeki açıklamalarını değerlendirdi. Oğuz, ''Yaşanılır belde için ihtiyaç duyduğu; değer üreten konut sektörüdür'' dedi.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

2014 konut sektörü Haberi

2014 konut sektörü

Türkiye'de konut satışı 2014 yılını 1 milyon 165 bin 381 ile tarihi zirvesinde tamamladı. 

Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut, satış sonucu el değiştirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. 

Buna göre, Türkiye'de geçen yıl satış sonucu el değiştiren konut sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 225 bin 454 ile en yüksek payı aldı. 

İstanbul'u, 131 bin 825 konut satışıyla Ankara, 71 bin 779 konut satışıyla İzmir izledi. En az satış ise 157konut ile Ardahan'da görüldü. Türkiye genelinde satılan konutların 389 bin 689'u ipotekli, 775 bin 692'si de diğer satış türünde gerçekleşti. 

Geçen yıl yabancılara 18 bin 959...