17 / 04 / 2024

2015 gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi

2015 gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi

Kira gelir vergisi için verilen beyannameler için damga vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, kira beyannamesi için ne kadar vergi ödenir? Gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Edip Gayrimenkul yeni yönetim kurulu üyelerini seçti!

Edip Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince oluşturulması gereken, "Kurumsal Yönetim Komitesi" başkanlığına bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçti.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün fon kullanım raporu yayınlandı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Raporu' yayınladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul sürdürülebilirlik politikalarını kabul etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 2 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren sürdürülebilirlik ilkeleri uyum çerçevesine istinaden politikaların kabulüne karar verdi. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

İhlas Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

İhlas Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

Kuyumcukent Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ana sözleşme tadili imzalandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasını takiben ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulamasına karar verildi.

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme imkanı!

Taşınmazların kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve bu taşınmazlar gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri de Covid-19 kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor.

2015 gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi Haberi

2015 gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi

Gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi ne kadar?

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettikleri kazanç için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Ancak her kira geliri elde edenler değil, yalnız belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler beyanname vererek vergi ödüyor.


Vergi için beyannamelerin 1 - 25 Mart tarihleri arasında verilmiş olması gerekiyor.


Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olan damga vergisinin kira gelir beyannamesi için de ödenmesi gerekiyor.


Damga vergisinin mükellefi o kağıtları imzalayan kimse oluyor. İdareye kağıdı ibraz eden damga vergisini ödemekle yükümlüdür.  Peki, gayrimenkul sermaye iradı damga vergisi 2015 ne kadar?


2015 yılı Damga Vergisi ücretlerine göre, yıllık gelir vergisi beyannameleri için 45,30 TL damga vergisi ödeniyor.


Örnek hesaplama:

Burhan YILMAZ, 2014 yılında dairesini konut olarak kiraya

vermesi...