25 / 04 / 2024

2015te ortalama kiralık daire fiyatı ne kadar

2015te ortalama kiralık daire fiyatı ne kadar

2014’te toplam 2.8 milyon konut için 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi rakamlarına göre konut başına ortalama kira da 618 liradan 685 liraya çıktı

Kiralık evlerde fiyat artışı tam gaz! Ortalama kiralar 9 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında değişiyor! 

Son günlerde kiralık ev ve kiralık yurt fiyatları merakla araştırılmaya başlandı. Fiyatlardaki artışların devam edeceği belirtilirken, ortalama rakamlar resmen buz kestirdi. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

Kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! 3 büyük ilde kira fiyatları kaç lira oldu? İşte zirvedeki o il!

Sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü Mayıs ayı raporunu yayımladı! Rapora göre Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Nisan ayında yüzde 182,7 olurken ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı 48,5 TL'ye arttı.

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Ankara'da kiralık ev fiyatları yükselişe geçti! 

Başkent Ankara'da konut piyasası hareketli günler yaşıyor. Kent genelinde ucuza kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Şehirde ortalama kira ücretleri 2 bin TL'ye ulaştı. 

İstanbul'da ilçe ilçe kiralık daire fiyatları!

İstanbul'da ilçe ilçe ortalama kiralık daire fiyatları ev almayı düşünün milyonlarca vatandaş için derlendi. İşte talih kuşu vuran bölgeler...

En ucuz kiralık konut Sultanbeyli ve Esenyurt'ta!

İstanbul'da kiralık konutta en ucuz ortalama metrekare fiyatları 9 lirayla Esenyurt, Sultangazi, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de görülürken, bu rakam Çekmeköy, Tuzla ve Pendik'te 10 liraya, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Gaziosmanpaşa'da 11 liraya çıkıyor.

Aksaray'da kiralık ev fiyatları arttı!

Aksaray'da kiralık konut fiyatlarının yüzde 14.47 oranında arttı. Bölgede, ortalama kira fiyatları 409 TL olarak belirlendi.

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları arttı!

Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 19 oranında artış göstererek, 2 bin 630 lirayı buldu. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 14, ortalama metrekare fiyatı 18 lira oldu. Türkiye'de amortisman süresi ise 12 yıl olarak açıklandı.

Kiralık konutlarda fiyatlar yıllık yüzde 5 artıyor!

Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda ortalama olarak yüzde 12 artarken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 203 lira olarak gerçekleşti. Kiralık konutlara bakıldığında ise yıllık yüzde 5'lik artış dikkat çekiyor.

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

2015te ortalama kiralık daire fiyatı ne kadar Haberi

2015te ortalama kiralık daire fiyatı ne kadar

Türkiye’de kiraya verilen 2 milyon 867 bin konut ve işyeri için 2014’te 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yıllık faaliyet raporuna göre 2013’te konut başına 618 lira kira ödenmişken bu rakam 2014’te 685 liraya yükseldi. Bu kira geliri karşısında ev sahiplerinin ödediği vergi de 2.9 milyar liradan 3.3 milyar liraya çıktı. Rapora göre internetten kira beyannamesinin başladığı ve Maliye’nin banka hesapları, tapu kayıtları ve elektrik-su faturalarını kontrol ederek sıkı denetime başladığı 2012’den sonraki 3 yılda beyanname veren ev sahibi sayısı 943 bin arttı.


İHBARCIYA 21 BİN TL

Faaliyet raporuna göre Maliye 2014’te ihbarda bulunan 296 kişiye toplam 6 milyon 202 bin lira ihbar ikramiyesi ödedi. Bu, kişi başına 21 bin liralık ikramiye alındığını ortaya koyuyor. Ayrıca Gelir İdaresi’nin 2010’da...