26 / 04 / 2024

2016 tasarım projeleri

2016 tasarım projeleri

Yaşamın hemen her alanında ‘tasarım’ ile karşılaşmaya alıştığımız bir dönemde, aslında tasarım diye sunulan pek çok ürünün benzerliği tasarımcıların birbirini tekrar ettiği algısını mı doğuruyor?

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Balıkesir Tasarım Parkı Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yeralan Bandırma Tematik Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri için son başvuru 21 Kasım!

2016 Sektörün yenilikçi markalarından Yurtbay Seramik’in düzenlediği “4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne başvurular devam ediyor.

TOKİ Avcılar ve Başakşehir Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projelerinin hazırlanması danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

2D1 Tasarım Toplantıları'nda ticari yapılar konuşuldu!

Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren “2D1 Tasarım Toplantıları” serisinin altıncısı ‘2D1 Ticari Yapılar’ Guardian Cam sponsorluğunda 8 Eylül 2016 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlendi.

Ticari yapılar, 2D1 Tasarım Toplantıları'nda mercek altına alındı!

Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren “2D1 Tasarım Toplantıları” serisinin altıncısı ‘2D1 Ticari Yapılar’ Guardian Cam sponsorluğunda 8 Eylül 2016 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlendi.

TOKİ Avcılar Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi 2. oturumu 31 Ağustos'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projeleri ihalesinin 2. oturumu 31 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Avcılar Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Kentsel Tasarım Projeleri ihalesi bugün yapılacak.

Manço Mimarlık, S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülü aldı!

Manço Mimarlık Tarafından Tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülünü Aldı

Mersin Silifke Kentsel Tasarım Projesi için düğmeye basıldı!

Mersin’de Silifke ve Atatürk Caddesi’nde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için düğmeye basıldı.

2016 tasarım projeleri Haberi

2016 tasarım projeleri

İş, Sanat ve Cemiyet hayatının önde gelen isimleriyle çalışan İç Mimar Ahmet Güneş, ‘tasarım’ alanında çılgınlığa ulaşan anlayışın, artık özgünlüğünü yitirdiği ve tamamen özgün olması gereken tasarım ürünlerin hemen her alanda birbirine benzediği bir döneme doğru gittiğimize işaret etti.


Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok üründen, sanat, moda, mimari, endüstriyel ürünler ve daha pek çok alanda izlerine rastladığımız tasarım anlayışı, özgün ruhu taşıyan çizgileriyle yaşamımızın vazgeçilmezi haline geldi. Ancak son yıllarda gerçek anlamda ‘yeni’ olma özelliğini yitirmeye başladı. Yenilik, farklılık yaratma anlayışı yerini varolanı dönüştürme, uyarlama ve esinlenme gibi etkilere bırakarak bir nevi tasarımdan uzak, birbirine benzeyen ürünlere dönüşmeye başladı.


Aslında bu durumunun ‘tasarım’ anlayışının bir handikapı olduğuna vurgu yapan Ahmet Güneş, “İnsanoğlu hep kendini aşmanın peşinde koşarken bir noktadan sonra tekrara...