18 / 04 / 2024

2017 emlak satış komisyonu ne kadar

2017 emlak satış komisyonu ne kadar

Mesken, işyeri, arsa ve arazi satın almak için emlakçılara müracaat eden kimseler, alım satım işini daha hızlı halledebiliyor. Peki, emlak satış komisyonu 2017 ne kadar?

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Ghasedak Medya Emlak Satış Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Ghasedak Medya Emlak Satış Pazarlama Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hamed Heıdarı Ashhenaabad tarafından kuruldu.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Deprem olasılığı tercih değiştirtti! İki ilde emlak satışları patladı

Son depremlerin ardından olası İstanbul depremi endişesi, Edirne ve Kırklareli'nde emlak satışlarında artışları patlattı. İşte tüm detaylar...

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Samsun'da zirveyi gören emlak satışları durakladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, konut kredi faizlerinin düşüşüyle zirveyi gören emlak satışlarının kredi faiz oranlarının yükselmesinden sonra duraksamaya girdiğini söyledi.

Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda Sahibinden ilan verenlere 25 bin TL para cezası yolda...

Koronavirüs salgını emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Danışmanlık ekibinin hazırladığı “Küresel Covid-19 Salgını’nın Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri Raporu”na göre emlak satışları salgından en çok etkilenen sektörler arasında.

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Her sektörü olumsuz etkileyen virüs, emlak sektörünü de etkileyecek mi? İlk Türk kadın emlak satış dünya şampiyonu Evrim Kırmızıtaş, koronavirüse karşı emlak sektöründe alınabilecek önlemleri anlattı...

Ertuğrul Alibeyoğlu: Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yapılan düzenleme kapsamında artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin emlak satışı yapamayacağından bahsetti.

2017 emlak satış komisyonu ne kadar Haberi

2017 emlak satış komisyonu ne kadar

Mesken, işyeri, arsa ve arazi satın almak için emlakçılara müracaat eden kimseler, alım satım işini daha hızlı halledebiliyor.


Bunun için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Aksi halde emlakçılar sözleşmesiz hizmet veremiyor. Taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde komisyon ödemeleri gerekiyor.


Ancak emlakçılar kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. 


Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda oluyor. Peki, emlak satış komisyonu 2017 ne kadar?


Emlak Komisyon bedeli, satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcı tarafından yüzde 2 oranında + KDV olarak ödeniyor.


Yukarıda yer alan emlak komisyonu tarifesi 2017 gereğince, emlakçı alım satım komisyonu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Bu...