28 / 03 / 2024

2017 inşaat maliyetleri

2017 inşaat maliyetleri

İnşaat maliyetleri, inşaat türü ve sınıfına göre belirlenen rakamlar ile tespit ediliyor. Peki, inşaat tür ve sınıfları neledir? İnşaat maliyetleri nelerdir? İşte 9 soruda 2017 yılı inşaat maliyetleri..

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

İnşaat maliyetleri Temmuz'da yüzde 62'den fazla arttı! 

TÜİK tarafından açıklanan inşaat maliyet endeksi Temmuz 2023 verilerine göre, endeks Temmuz ayında aylık bazda yüzde 15,67, yıllık bazda yüzde 62,25 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

2024'te inşaat maliyetleri iki katına çıkıyor! Bakanlık resmi rakamları tek tek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Lüks inşaatta betonarme karkas evin 2023 yılı maliyeti 357 bin 312 TL iken, 2024 yılında bu rakam 637 bin 838 TL olacak.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat maliyetleri yüzde 52,99 arttı! Maliyetlerdeki artış devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat Maliyet Endeksi, 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,99 artış gösterdi.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

İnşaat maliyeti 1 senede yüzde 103,47 arttı! Konutta maliyet resmen katlanıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kasım 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Kasım'da arttı mı? İşte merakla beklenen ayrıntılar...

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetlerinde yeni rekor! Konutta maliyet kat kat artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Eylül 2022'ye ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Eylül 2022'de ne oldu? İnşaat maliyetleri ne kadar arttı? İşte merakla beklenen o veriler...

2017 inşaat maliyetleri Haberi

2017 inşaat maliyetleri

İnşaat maliyetleri, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit ediliyor. 2017 yılında uygulanacak emlak vergisine esas olmak üzere bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


İnşaat maliyetleri, inşaat türü ve sınıfına göre tespit ediliyor. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İnşaat türü ve sınıfları nelerdir? 2017 yılı inşaat maliyetleri ne kadar?


1- İnşaat sınıfları nelerdir?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor.  


2- Lüks inşaat nedir?

Lüks inşaat, normal standartların üstünde konfor sağlayan gayrimenkul projelerini ifade ediyor.


Lüks inşaat özellikleri

1. Dış duvarlar: Mermer, çini, bakır kaplamalı.

2. Çatı örtüsü: Bakır ve kurşun kaplamalı, ısı 

yalıtımlı

3. Tavan: 2’den fazla odası gizli ışıklandırma,...