17 / 04 / 2024

3. Köprü son durum

3. Köprü son durum

Açılmasına az bir zaman kaldığı için 3. köprü ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. İşte 3. köprü geçiş ücreti, son durum ve son hali hakkında detaylı bilgiler...

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

3. köprü Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üçüncü köprünün Temmuz-Ağustos gibi açılışa hazır hale geleceğini belirtti. Daha önce köprünün nisan mayıs aylarında hizmete alınacağı açıklanmıştı.

Cahit Altunay, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye teknik ekibiyle birlikte yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesini ziyaret etti.

3. Köprü'nün son videosu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar son hızla devam ediyor. Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında hayata geçirilen 3. Köprü'nün yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

3. köprü Şubat sonunda bitecek!

Üçüncü köprü şubat sonunda bitecek. Köprüye ulaşan yollardaki işler hâlâ sürdüğü için açılışın haziranda olması bekleniyor. Ama kim bilir belki şubat sonunda örneğin 26 Şubat’ta köprüden ilk geçişe şahit olabiliriz

Yavuz Sultan Selim ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde son durum!

Üçüncü köprünün birleşmesi için son 17 tabliye kalırken, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli parçası olan Körfez Köprüsü de bitime gün sayıyor.

3. Köprü rekor kırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

3. Köprünün tamamlanmasına 415 metre kaldı!

3. Boğaz Köprüsünde iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı. Köprünün 923 tonluk en ağır tabliyesi olan 20’inci tabliye de yerleştirildi. Böylece 59 tabliyeden 41’inin montaj ve kaynak işlemi sona erdi.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. köprünün tamamlanmasına 439 metre kaldı!

Anadolu Ajansı, mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304.5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son durum!

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliği taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı.

3. köprüde son 439 metre kaldı!

Anadolu Ajansı, mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304.5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

3. köprüde sona gelindi!

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar 24 saat devam ediyor. Anadolu Ajansı (AA), mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi.

3. köprüde ana kablonun çekim işlemi tamam!

İSTANBUL Boğazı’nda Garipçe ile Poyrazköy arasında yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ana kablonun çekim işlemi tamamlandı. 3. Köprü Ana Kablo Şefi bilgi verdi.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

3.köprü inşaatında son durum!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde ilk aşama bitirildi. 3. Köprü Projesi'nde 59 çelik tabliyeden 48'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı. Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine 247 metre kaldı.

3. Köprü'nün son videosu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar son hızla devam ediyor. Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında hayata geçirilen 3. Köprü'nün yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

KOS, 3. köprü projesini protesto etti!

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) İstanbul’un son nefes borusu olan Kuzey Ormanları hattında ağaç kesimi yapılarak devam eden 3. köprü projesinin şantiye alanında iş makinelerini durdurdu, önünde basın açıklaması yaptı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

3. Köprü'de iki yakanın birleşmesine son 585 metre!

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

3. köprüde son 648 metre kaldı!

2013’te başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve kuzey Marmara otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü'de son 648 metre!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. köprüde iki yakanın birleşmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan ve tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 3. Köprü'nün inşaatında iki yakanın birleşmesine 648 metre kaldı.

3. köprüde son durum fotoğrafları!

Tamamlandığında dünyanın en geniş asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, denizden ilk defa görüntülendi. Bitme aşamasına gelen 3. köprüdeki çalışmalar 24 saat devam ediyor.

3. köprüden son fotoğraflar!

Çalışmaların son sürat devam ettiği 3. köprünün 29 Ekim 2015'te hizmete girmesi planlanıyor.Köprü inşaatında 6 bin 500 işçi ile 600 mühendis gece gündüz aralıksız görev yapıyor.

3. Köprü son durum Haberi

3. Köprü son durum

3. köprü ne zaman bitecek sorusu için açıklama yapıldı. 3. köprü geçiş ücreti, son durum ve hali hakkında detaylı bilgiler...


Açılmasına az bir zaman kaldığı için 3. köprü ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. Trafiği rahatlatacak olan 3. köprü son durum ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım müjdeli haberi verdi. İstanbul trafiğini biraz olsun rahatlatacak olan köprü ile ilgili 3. köprü geçiş ücreti ne kadar merak ediliyor. Her geçen gün biraz daha ilerleme kaydedilen köprü için dünyanın en geniş ve en yüksek köprüsü olacağı söyleniyor. 2013 yılında başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 329 metre yüksekliğinde ve 1408 metre genişliğinde olacak. İstanbul'da yaklaşık üç milyon üzerinde araç bulunuyor ve gündelik hayatta trafik sıkışıklıkları büyük bir sorun...