18 / 04 / 2024

31 mayıs emlak vergisi

31 mayıs emlak vergisi

Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi için son 5 gün kaldı. Verginin 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gerekiyor. 

Mamak'ta emlak vergisi için son gün 31 Mayıs!

Emlak vergisi ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin ilk taksidi ödemesi 31 Mayıs'ta sona erecek. Mamak Belediyesi vatandaşları ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Bakan Işıkhan deprem bölgesindeki sigortalılara müjdeyi verdi: Prim borcu ödeme süresi 31 Mayıs'a ertelendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendiğini açıkladı.

Son dakika depremler! 31 Mayıs deprem mi oldu? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

31 Mayıs Çarşamba günü son deprem listesi yayımlandı. Son yaşanan deprem listesine nereden bakılır? İşte 31 Mayıs 2023 Çarşamba Kandilli Rasathanesi son dakika deprem listesi!

Gram altın ne kadar? Altın fiyatlarında bugün yükseldi mi? 31 Mayıs Çarşamba 14, 24 ayar bilezik fiyatı!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.313,24 liradan satılıyor. 31 Mayıs 2023 yani haftanın üçüncü işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 31 Mayıs altın fiyatları!

Dolar yeni güne rekorla başladı! Bugün dolar alış fiyatı ne kadar? İşte 31 Mayıs Çarşamba dolar alış ve satış fiyatı!

Dolar 31 Mayıs Çarşamba günü kaç TL oldu? Dolar bugün de yükseldi mi, düştü mü? İşte 31 Mayıs Çarşamba dolar kuru…

İnşaat demir fiyatlarına  büyük zam geldi! Demir fiyatları resmen fırladı! 31 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurunun yükselişe geçmesi demir fiyatlarını etkiledi. İnşaat demir fiyatlarına  büyük zam geldi! Demir fiyatları resmen fırladı! 1 ton demirin fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 31 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Demir cevheri vadeli işlemlerinde görülen artışların ardından gözler hurda fiyatlarına çevrildi. Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Altın bilezik fiyatları uçtu! Bilezik almak isteyenlerin cebi yanacak! 31 Mayıs 2023 altın bilezik fiyatları

Gram altın bugün yeni rekora imza attı. Altın fiyatlarındaki yükseliş dedema ederken altın bilezik fiyatları resmen uçtu.  Bilezik almak isteyenlerin cebi yanacak! 31 Mayıs 2023 altın bilezik fiyatları.

Euro bugün ne kadar? 31 Mayıs Çarşamba euro kaç TL? Son dakika euro/TL kuru

Euro kuru 31 Mayıs 2023 Çarşamba sabahında yüzde 1,63 oranında değer kazandı. Peki euro bugün ne kadar? 31 Mayıs Çarşamba euro kaç TL? Son dakika euro/TL kuru.

Altın fiyatları atağa geçti! Gram altın fırladı! Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 31 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün atağa geçti Gram altın fırladı. Altın fiyatları bugün en kadar oldu? Çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 31 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

Elektrikler kesilecek mi? 31 Mayıs Çarşamba elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangileridir?

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 31 Mayıs 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

Sınavsız mülakatsız DSİ personeli olun! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

İş arayanlara müjde. DSİ sınavsız, mülakatsız personel alımı yapacak. Son gün 31 Mayıs olarak belirtildi. İşte detaylar!

Ziraat Bankası’ndan müjde üstüne müjde! Başvuru yapanın hesabına para yatacak! Son tarih 31 Mayıs!

Market ürünlerine gelen zamların ardından yeni bir kampanya düzenleyen Ziraat Bankası, market alışverişlerinde toplam 150 TL tutarındaki hediyenin hesaplara yatıracağını duyurdu. Ziraat Bankası, kampanyanın son katılım tarihinin de 31 Mayıs olduğunu paylaştı.

31 mayıs emlak vergisi Haberi

31 mayıs emlak vergisi

Emlak vergisinde ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanmasıyla ortaya çıkıyor.  
 
Binanın veya arazinin maliki varsa intifa hakkı sahibi, ikisi de yoksa bina veya arazi için malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. 


Yeni gayrimenkul sahiplerinin vergisi

Gayrimenkulünü yeni alan vatandaşlar için vergi ödeme sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Emlak vergisi ödemesi için ise kimlik belgesi ile ilçe belediyesine müracaat edilmesi gerekiyor. 

Ödemeler ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılabildiği gibi ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor. Ödemeler PTT aracılığı ile de gerçekleştirilebiliyor. 

   
Konutların vergi oranı 

Büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan...