18 / 04 / 2024

3havalimanı

3havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "3. Havalimanı projesi 4 etapta tamamlanacak, en büyük etap 2018 yılının 26 Şubat'ında hizmete girecek. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor, bir sıkıntı gözükmüyor." dedi.

Nihat Özdemir: 3. havalimanı için 1,7 milyar avro harcandı!

Nihat Özdemir, "Projeye bugün itibariyle 1,7 milyar avro kaynak harcamış bulunuyoruz. İş takvimimize göre, sıkıntısız şekilde ilerlediğimiz bu dev projeyi taahhüt ettiğimiz tarihte Türk havacılığının hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

3havalimanı Haberi

3havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İstanbul 3. Havalimanı inşaatını ziyaret etti. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Yıldırım'a, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile proje yetkilileri brifing verdi.


İnşaat alanında gazetecilere bilgi veren Yıldırım, projenin 4 etapta tamamlanacağını anımsatarak en büyük etabın 2018 yılının 26 Şubat'ında hizmete gireceğini söyledi.


Bakan Yıldırım, 2018'de bitmesi planlanan birinci etabın yaklaşık 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını bildirerek, bu kapasiteyle bile şu an dünyanın en büyük havalimanı olacağını belirtti.


Daha sonraki etaplarla 150-200 milyon civarında bir kapasiteye ulaşılacağının altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:


"Biz bu havalimanını yapmayı planladığımızda, bize açıkçası çok büyük haksızlık yaptılar. 'Bunlar ne hayal peşindeler, 150 milyon yolcu, dünyanın en büyük havalimanı. Biraz küçük atın' gibi lafları çok işittik. Ama görüyorsunuz burada yapılan...