16 / 04 / 2024

4077 kanun nolu Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

4077 kanun nolu Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

23 Şubat 1995 tarihli ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 8 Mart 1995 tarihinde 22221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanun kapsamında yer alan hükümler...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:2!

Bugün Resmi Gazete'de 2 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği seri no:1!

Bugün Resmi Gazete'de 1 seri nolu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun tebliği yayımlandı. İşte tebliğin tam metni...

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları işsiz mi bırakacak?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı hakkında konuştu. Yarkadaş, “Tasarı mühendis ve mimarları düşük ücrete ve işsizliğe terk edecek. Yüzbinlerce işsizin bulunduğu sektöre yenileri eklenecek”dedi.

Mehmet Tüm'den yoksullara konut verilmesi hakkında kanun teklifi!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi"ni meclise sundu. Teklife göre, konut tahsisinde aile olma şartı aranacak.

Hakan Yavuz'dan Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na tepki!

Hakan Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda “Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı” görüşülüp hükümetçe teklif edilen tasarıya tepki gösterdi.

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

3 Nolu Autopia Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Keleş, Hicabi Keleş, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyeliklerinde 60 bin TL sermaye ile Esenyurt'ta kuruldu.

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy, Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

1 Nolu Autopia Keleş İnşaat Sanayi ve TicaretAnonim Şirketi, Mustafa Keleş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hicabi Keleş ve Metin Keleş Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy'de kuruldu.

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 28 Haziran tarihinde 29756 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yapılan değişiklik...

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi meclis gündeminde!

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Didem Engin, Mersin Akkuyu için getirildiği söylenen bir düzenlemenin herhangi bir kıyı ya da askerî bölge için de uygulanabileceğini söyledi..

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mayıs ayının başında TBMM başkanlığına sunuldu. Teklif, 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona geçti.

4077 kanun nolu Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Haberi

4077 kanun nolu Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 

Kanun Numarası : 4077 

Kabul Tarihi : 23/2/1995 

Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 8/3/1995 Sayı : 22221 

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34 


BİRİNCİ KISIM 

Amaç, Kapsam, Tanımlar 

Amaç 

Madde 1- Bu Kanunun amacı, (...)1kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve 

güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici,çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenlemektir. 


Kapsam 

Madde 2- Bu Kanun, 1 inci maddede belirtilen amaçlarla mal ve hizmet piyasalarında 

tüketicinin taraflardan birini oluşturduğu her türlü tüketici işlemini kapsar.

Tanımlar 

Madde 3 – (Değişik: 6/3/2003-4822/3 md.) Bu Kanunun uygulamasında; 

a) Bakanlık: Sanayi ve Ticaret Bakanlığını, 

b) Bakan: Sanayi ve Ticaret Bakanını, 

c) Mal: Alış-verişe konu olan taşınır eşyayı, konut ve...