29 / 03 / 2024

44 nolu Emlak Vergisi Kanunu Tebliği

44 nolu Emlak Vergisi Kanunu Tebliği

Resmi Gazete tarihi 12 Mayıs 2005 olan ve Resmi Gazete sayısı 25813 olan Hiçbir Geliri Olmayan Mükelleflerin Bina Vergisi İndirimlerine İlişkin 44 Seri No'lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği haberimizde...

Milli Emlak 2 ildeki 51 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 

Milli Emlak, Elazığ'daki 44, Çanakkale'deki 7 adet arsa ve araziyi 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Elazığ ve Çanakkale'de satışı yapılacak arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Star 44 Emlak Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Star 44 Emlak Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Çakır tarafından kuruldu.

Milli Emlak o ilde 44 bin TL'ye imarlı arsa satacak! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Satışa çıkardığı arsa ve arazilerin merakla beklenen satış ilanlarını da resmi web sitesinden tek tek açıklayan Milli Emlak şimdi de 44 bin TL'ye imarlı arsa satacak.

Milli Emlak'tan 44 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Bayburt'taki imarlı arsa da yer alıyor. Söz konusu arsa 44 bin TL bedelle satışa çıkarıldı. 

Milli Emlak 44 bin 700 liraya imarlı arsa satıyor! Hemen bu fırsata bakın!

Arsa veya konut yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da yakından takip ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Niğde'de arsa satıyor.

Betonarme bina metrekare maliyeti 2023! Betonarme bina metrekare maliyeti 2023'te ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen açıklandı. 2023 yılı inşaat maliyet bedelleri, 81 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2023 ne kadar oldu?

Milli Emlak Ankara Polatlı'da 44 bin 500 TL'ye arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Polatlı ilçesi, Müslüm Köyü'nde yer alan arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 8 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan 44 bin liraya imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Lice ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 29 Temmuz tarihinde saat 10:20'de gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Ankara'da 44 bin TL'ye imarlı arsa satıyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü başkent Ankara'da konut alanı imarlı arsa satıyor. Söz konusu satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Ankara'da 24 taksitle 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 42 arsa ve 2 konut!

Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 44 gayrimenkulü 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve 24 ay taksit imkanıyla satıyor...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin tamamlanması durumunda bugünkü değeri 1 milyar 83 milyon 44 bin 546 TL olarak belirlendi. 

Milli Emlak'tan İstanbul'da 88 milyon TL'ye satılık 44 gayrimenkul!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Şile  ilçelerinde yer alan Hazine'ye ait 44 adet gayrimenkulü 87 milyon 96 bin 977 TL'ye satıyor.

Emlak Konut GYO'nun Büyükyalı İstanbul'daki toplam geliri 2.2 milyar TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO projelerinden Büyükyalı İstanbul'un yüklenicisiyle yapılan sözleşmeye ek-14 nolu protokol ile 1 milyar 568 milyon 800 bin TL olan asgari şirket payı toplam geliri 2 milyar 212 milyon 767 bin 466 TL'ye yükseldi.

44 nolu Emlak Vergisi Kanunu Tebliği Haberi

44 nolu Emlak Vergisi Kanunu Tebliği

Tebliğ

Maliye Bakanlığından:

 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği

(Seri No: 44)

Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2’yi geçmeyen tek meskeni bulunup hiçbir geliri olmayan mükelleflerin,  indirimli (sıfır) bina vergisi oranı uygulamasından yararlanmaları için  belge vermeleri ile ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.


I- Hiçbir Geliri Olmayan Mükelleflerin İndirimli Bina Vergisi Oranından Faydalanmak İçin Taahhüt Belgesi Vermelerinin Yeterli Olması

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun[1] 4962 sayılı Kanunun[2] 15’inci maddesi ile değişik 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında, 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlar Kurulunun kendisine bakmakla yükümlü kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2’ yi geçmeyen tek meskeni olması halinde bu meskenlerine ait vergi oranını sıfıra kadar indirmeye yetkili olduğu, geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını...