20 / 04 / 2024

5 soruda konut kredisi

5 soruda konut kredisi

Hayallerindeki eve ulaşmak için konut kredisi kullanan ya da kullanacak olan kimselerin bu konuda merak ettikleri bir çok konu var. İşte, 5 soruda konut kredisi!

İzmir'de 5 adet konut ve 17 adet arsa ile arazi satılıyor! Bu tarihe dikkat!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 5 adet konut ile 17 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki satışı yapılacak konut ile arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Artea Bahçeşehir'de 5+1 konut fiyatları 14 milyon 800 bin TL'den başlıyor!

Artea Yapı tarafından hayata geçirilen Artea Bahçeşehir'de 5+1 villa tipi konut fiyatları 14 milyon 800 bin TL'den başlıyor.

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

5-13 Ocak TOKİ 5. etap konut kura takvimi belli oldu! Çekilişler peş peşe gün gün yapılacak! İşte il il yeni kura...

TOKİ 5. etap kura çekim tarihi belli oldu. Peki bu hafta hangi iller kapsamında çekiliş yapılacak? İşte TOKİ sosyal konut 5. etap il il kura takvimi...

Gazianteplilere son dakika müjdesi! Tam 5 bin yeni konut inşa edilecek! 

Gazianteplilere son dakika müjdesi geldi. TOKİ "İlk Evim, İlk İşyerim" projesi kapsamında 4 bin konutun kurasının çekildiği şehirde 5 bin konut daha inşa edilecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

5 soruda TOKİ Burdur Sosyal Konut Projesi 2022! Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Burdur konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Denizli Sosyal Konut Projesi 2022! Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Denizli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda konut kredisi Haberi

5 soruda konut kredisi

5 soruda konut kredisi!

2007’deasalaşan mortgage yasası sonrasında Türkiye’de verilen tüm konut kredileri mortgage kapsamında kullandırılıyor. Mortgage sistemi sayesinde bankalar ve diğer finansman kuruluşları çeşitli piyasa araçlarını kullanarak daha ucuza kredi kullandırabiliyor. 


Bu sayede tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Yıllarca kira ödemek yerine bu parayı yeni bir ev almakta kullanabiyorlar. 


Mortgage yasasına göre konut kredilerinde uygulanan faiz oranı sabit, değişken veya her ikisini de içerecek şekilde olabiliyor. Ancak Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar konut kredilerinde istisna durumlar hariç sadece sabit oran uyguluyor. İşte, konut kredisi hakkında merak edilenler!


Önce ev mi, önce kredi mi?

Evin bulunduğu il, ilçe, evin kaç senelik olduğu, evin tamamlanmış ya da inşaat halinde olması, evin kat mülkiyetinin olup olmaması, değeri, kredi kararını...