19 / 03 / 2024

6570 sayili kanun

6570 sayili kanun

1955 yılının Mayıs ayı içerisinde kabul edilen gayrimenkul kiraları hakkında kanun olan 6570 sayılı kanun yürürlükte mi?

Türk Akımı anlaşmasına kanun onayı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

6761 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

6761 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname!

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Üçüncü köprü çevresinin sit alanı olmasını öngören kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. İşte kanun teklifi metni..

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

OSB’ler için yeni kanun geliyor!

Yeni teşvik paketinin ardından stratejik önemi artan OSB’ler için yeni kanun geliyor. Rantın bitmesi, bürokrasinin azalması ve FETÖ’nün temizlenmesini içeren tasarı 300 OSB’yi yeniden dizayn edecek

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun onaylandı!

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulmasına Dair Kanun!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 26 Ağustos 2016 tarihinde 29813 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Torba Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Torba Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun tasarısında vergilendirme, kurumlar vergisiyle ilgili düzenelemelere ilişkin maddeler bulunuyor.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tam metni!

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, 19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kanunun tam metni..

Torba Kanun Tasarısı'nın 80 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, torba tasarı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşmeleri tamamlandı.

Torba Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun tasarısı"nın ilk 12 maddesi kabul edildi.Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

6570 sayili kanun Haberi

6570 sayili kanun

6570 sayılı kanun yürürlükte mi?

6570 sayılı kanun olan Gayrimenkul kiraları hakkında kanun, 1955 yılının Mayıs ayında kabul edildi. Bu kanun kapsamında kiracı ile ev sahibi arasındaki hukuka ilişkin hükümler bulunuyor. Peki 6570 sayılı kanun yürürlükte mi?


6570 sayılı kanun yürürlükte mi?

6570 sayılı kanun, 6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli hakkındaki kanunda belirtilen hükümlere göre yürürlükten kaldırılmıştır.


1 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe giren 6101 sayılı kanununda bulunan; 6570 sayılı kanuna ilişkin hükümler aşağıda belirtilmiştir.


Yürürlükten kaldırılan kanun

MADDE 10 –  18/5/1955 tarihli ve 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.


GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Kanunla yürürlükten kaldırılan 6570 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca açılmış ve henüz karara bağlanmamış olan davaların, sulh hukuk mahkemelerinde; bunlardan temyiz aşamasında bulunanların...