28 / 03 / 2024

abd çimento sektörü

abd çimento sektörü

Türk çimento şirketleri ABD pazarında yatırım için harekete geçiyor. ABD altyapı yatırımlarına gelecek 10 yılda 1 trilyon dolarlık kaynak ayıracak.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir, çimento ve beton fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri olan demir, çimento ve beton fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte demir, çimento ve beton 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektöründe zam yağmuru devam ediyor! İşte güncel demir ve çimento fiyatları! 4 Eylül 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri olan demir ve çimento fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Demir fiyatları kaç lira?

İnşaat sektöründe zam yağmuru başladı! Demir ve çimentoya büyük zam geldi! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden olan demir ve çimento fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Bugün demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki Çimento fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar?

abd çimento sektörü Haberi

abd çimento sektörü

Trump’ın seçilmeden önce altyapı yatırımlarına ağırlık vereceği mesajı yerli çimentocuları harekete geçirdi. Meksika sınırına örülmesi planlanan duvar, otoyolların yeniden yapımı ve havaalanlarının kapasitelerinin artırılacak olmasıyla ABD’de gelecek 10 yılda altyapıya 1 trilyon dolarlık kaynak ayrılması öngörülüyor. Ülkenin toplam çimento üretim kapasitesinin bunu karşılamada yetersiz olması ise şirketlerin ilgisini çekiyor. İlk etapta ABD standartlarına uygun üretim yapabilen 5 Türk çimento şirketinin pazara çeşitli yatırımlar yaparak girmesi bekleniyor. Şirketler şu anda pazar araştırması yapıyorlar. Sabancı grubuna ait Akçansa ve Çimsa’nın pazarda yatırıma hazırlandığı konuşulurken, Nuh Çimento da ABD ya da Kanada’da yatırım yapacak.


ABD’ye yapılan ihracatta hemen tüm şirketlerin klinker ve çimentosunu lojistiğini gerçekleştiren İlhan Trading’in CEO’su ve Nuh Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Çuhacı, Trump’ın seçilmesiyle birlikte ABD’de tüm havaalanları ve...