24 / 04 / 2024

ABD Şubat ayı inşaat verileri

ABD Şubat ayı inşaat verileri

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre; temeli atılan bina sayısı Şubatta %3 artarak 1.29 milyon adet oldu. Bu, 4 ayın en yüksek seviyesi oldu. Bu konudaki tahmin, %1.4 artıştı.

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 artış gösterdi. İşte detaylar...

ABD'de inşaat harcamaları Şubat ayında beklenenden az düştü!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat ayında aylık yüzde 0,8 azalarak piyasa beklentilerinin altında düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 6,6 azalarak 6,22 milyon oldu

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 10,3 azaldı!

ABD'de konut başlangıçları, Şubat ayında aylık yüzde 10,3 azalarak 1 milyon 421 bine inerken, inşaat izinleri yüzde 10,8 azalışla 1 milyon 682 bin seviyesine geriledi.

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

2021 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu.

Konut kredisi faizleri Şubat ayına nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi faizi uygulayan bankaları araştırmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları Şubat ayına nasıl başladı? İşte güncel durum...

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

İnşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin ciro endekslerine bakıldığında, inşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 artış gösterdi.

ABD Şubat ayı inşaat verileri Haberi

ABD Şubat ayı inşaat verileri

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerinden elde edilen bilgiye göre Şubat ayında temeli atılan bina sayısı yüzde 3 artış gösterdi. Bu artışla bina sayısı 1.29 milyon adete ulaştı.


Bir önceki aya ilişkin veri 1 milyon 246 binden 1 milyon 251 bine revize edildi. İnşaat izinleri ise bu dönemde %6.2 düşerek 1.21 milyon ile tahminin altında kaldı. Beklenti 1.27 milyondu. Ay boyunca ılık hava şartları ve sıkı istihdam piyasası konut sektörünü desteklerken yüksek mortgage maliyetleri ve artan emlâk değerleri sektör için engel teşkil ediyor.