25 / 04 / 2024

Abraaj Türkiye Fonu

Abraaj Türkiye Fonu

Uluslararası şirketlerin yaptığı “Türkiye güveniyoruz. Yatırımlara devam edeceğiz” mesajları yeni yatırımlarla büyüyor. Yatırım şirketi The Abraaj Group 500 milyon dolarlık hedefini geçerek ‘Abraaj Türkiye Fonu' 526 milyon dolarla kapattı.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Türkiye konut fiyat artışında ikinci sırada!

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ve en fazla düştüğü ülkeleri açıkladı. 58 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye yüzde 14.9’luk yükselişle ikinci sırada yer aldı.

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için 2021 yılının büyüme beklentisini yüzde 5.8'e düşürdü.

IMF Türkiye ekonomisi için 2021'de yüzde 6'lık büyüme bekliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesinin beklendiğini bildirerek, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6 oranında büyümesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Abraaj Türkiye Fonu Haberi

Abraaj Türkiye Fonu

DARBE girişimi engellenmesine, ekonomideki tepkiler cılız kalmasına rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı negatif açıklama ve not indirimi kararlarına en güzel cevap yerli ve yabancı yatırımcılardan geliyor.


Dün erken saatlerde YDA’nın 200 milyon liralık tahvil ihracına 250 milyon liralık talep geldiğini açıklamasının hemen ardından yabancı bir fonun da Türkiye yatırım için 526 milyon dolarlık dev bir fonu hazırladığını duyuracağını öğrendim. Bu fon, son 10 yıldır Türkiye’de yaptığı yatırımlarla dikkat çeken The Abraaj Group’tan başkası değildi. Dubai  merkezli şirket Türkiye’ye özel fonuna, ortak yatırım için toplanan 40 milyon doların da eklenmesiyle 500 milyon dolarlık hedefini geçerek ‘Abraaj Türkiye Fonu’nun kapanışını gerçekleştirmiş oldu.


Şirket dev fona Abraaj Türkiye Fonu I (ATF I) adını verdi. ATF I’in ardından gelecekte ATF 2 ve diğer fonların da...