17 / 04 / 2024

adana imar projeleri

adana imar projeleri

Adana Güney Haber Gazetesi yazarlarından Mesut Başaran, Adana'daki imar konut sorununu değerlendirdi.

Murtaza Kılçık: Adana'da imar planı sorunu var!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ( AYAMDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, TRT Haber'in canlı yayın konuğu oldu. Kılçık, 'Adana'da imar planı sorunu var' dedi...

Hüseyin Sözlü: Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz!

Tüm adaylarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi' nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü imar planları ile ilgili ' Adana'yı yeniden dizayn edeceğiz ' dedi...

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Adana Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

adana imar projeleri Haberi

adana imar projeleri

Adana'da konut üretimi çok hızlı bir şekilde büyürken, bir taraftan da imar konut sıkıntısı artıyor. Adana'da imar sorunu yaşanmasından dolayı çarpık kentleşme almış başını gidiyor. Şehirde açılan az miktardaki yeni yerleşim alanlarında arsa bulmak hem çok zor hem de çok pahalı. Tabi ki arsa fiyatları, üretilen konutlarında fiyatını çok yakından ilgilendiriyor.  Güney Seyhan'da 2-3 katlı binalar ve birbirine adeta yapışmış bir şekilde insanlara yaşam alanı olurken, Çukurova'da apartmanlar almış başını gidiyor. Yüreğir'deyse hangi evin nerede başlayıp nerede bittiğini dışarıdan bakan insanlar anlayamıyor. Sarıçam'da ise alt yapı yok. Adana'nın yeni yerleşim alanı olan Sarıçam'da şuanda bile yüzlerde apartman inşaatı devam ederken, henüz alt yapı çalışmaları ile ilgili ciddi bir proje hazırlanmadı.  Peki Adana'nın imar sorunu çözülebilir mi? Bu çok ciddi...