19 / 04 / 2024

adıyaman kentsel dönüşüm

adıyaman kentsel dönüşüm

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk olarak toplama 66 binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da anlaşma sağlanan yapılar yıkılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mara Mahallesinde anlaşma sağlanan yapılar için yıkım kararı verildi ve çalışmalar başladı.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan yapılar bir bir yıkılıyor. 

Mehmet Özhaseki Adıyaman'daki dönüşümü takdir etti!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, Adıyaman Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Adıyaman'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmaya hazırlanan Adıyaman Belediyesi, hak sahipleri ile anlaşma sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. 

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı!

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmak için hak sahipleriyle görüşmeye başladı.

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ın en büyük sorunu!

Adıyaman Yeniyol Gazetesi köşe yazarı olan Hidayet Özdemir, bugünkü yazısında Adıyaman'da kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Adıyaman'da kentsel dönüşümde sona gelindi!

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vecihi Yüksek, Adıyaman'da uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili gelinen son durumu anlattı.

Renksiz, kimliksiz şehirlere son!

‘2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme’ temalı 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşmacı olarak katılan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Yüksek, Adıyaman’da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı.

Adıyamanlılar kentsel dönüşüm bekliyor!

Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Projesi'nde herhangi bir çalışma olmadığını belirten mahalle sakinlerinin tepkileri arttı.

Adıyaman Gölbaşı'nda örnek imar uygulaması yapılacak!

GAP Eylem Planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen GAP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman ve Elazığ yetkilileri dönüşüm hakkında fikir alışverişinde bulundu!

Adıyaman Belediyesi ile Elazığ Belediyesi yetkilileri, kentsel dönüşüm projeleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. İki belediyenin yetkilileri bir araya gelerek fikirlerini ortaya koydular.

Adıyaman Kalesi çevresinde kentsel dönüşüm şart!

Adıyaman Kalesi çevresinde bulunan toprak evler bakımsızlıktan ötürü tek tek yıkılırken, mahalle halkı kentsel dönüşün biran önce başlatılmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, kale çevresinde bulunan birçok evin depreme dayanaksız olduğunun altını çizdi

Adıyaman'daki dönüşümle şehir merkezi nefes alacak!

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’da faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdüren STK temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için uzlaşı oranı yüzde 50'yi geçti!

Adıyaman'da Mara ve Musalla mahallelerinde başlayan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 147 hak sahibinden 76’sıyla uzlaşı sağlandı.

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

10 adımda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılması planlanıyor. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl başlıyor? İşte merak edilen her şey...

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan yapılar bir bir yıkılıyor. 

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı!

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmak için hak sahipleriyle görüşmeye başladı.

7 adımda kentsel dönüşüm rehberi!

Kentsel dönüşümü sürecinde neler yapacağımızı biliyor muyuz? Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz ile adım adım bu süreci inceledik.

adıyaman kentsel dönüşüm Haberi

adıyaman kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle Ekim 2020 tarihinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde , Mara, Musalla ve Ulucami mahallelerinde projenin uygulanacağı 60 hektarlık alanın birinci etabı olan 8,5 hektarlık bölümde yıkım işlemleri gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk yıkımın gerçekleştirildiği Mara Mahallesi'nde güvenlik önlemleri alınırken bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. İlk etap proje dahilinde 147 hak sahibi ile görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlanan 66'sının evleri yıkılacak. Bu arada, diğer hak sahipleri ile görüşmeler de sürüyor.

Birinci etap kapsamında 21 blokta 158 adet 2 oda 1 salon, 326 adet de 3 oda 1 salon konut yapımı hedefleniyor. Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yıkımı başlanan alanda yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu dile getirdi.

Bu sebeple...