29 / 03 / 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi

Afet ve Acil Durum Yönetimi

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Oturduğumuz binalara en azından arabalarımıza verdiğimiz kadar önem vermemiz gerekiyor" dedi...

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni!

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği, 29 Kasım 2014 tarihinde 29190 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni...

AFAD depremde ön hasar tespitini uydudan yapacak!

AFAD ile TÜBİTAK uydulardan afet öncesi ve sonrasında alınan fotoğraf ve görüntüler karşılaştırarak otomatik ön hasar tespiti yapacak...

Kentsel dönüşüm yasası nedir, ne değildir?

Yasa, ardından yürürlüğe girecek yönetmelikle birlikte daha iyi anlaşılabilir ve uygulanabilir olacakdan geçti

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı paylaştı. Adaylar müracaatlarını, e-Devlet sisteminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'ndan yapabilecek. İşte AFAD personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarının detayları..

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

AFAD resmen açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendi! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, depremzedeler için 11 şehirde toplam 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendiği açıklandı. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 4,1 ve Malatya'da 3.3 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 7.03 kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

AFAD peş peşe açıkladı! Son dakika! 5 ve 6 arası büyüklükte 47 deprem oldu! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu güne kadar 22 bin 500'e yakın sarsıntı meydana geldiğine dikkat çekti. Sezer, yalnızca 5 ve 6 arası büyüklükteki artçı depremlerin sayısının 47 olduğunu da açıkladı. 

AFAD sadece sözlü sınavla çok acil personel alıyor! Son başvuru tarihi 24 Şubat 2023!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) naklen personel alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi ise 24 Şubat 2023.

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Haberi

Afet ve Acil Durum Yönetimi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Anadolu Ajansı'ndan Orhan Onur Gemici'ye "1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla açıklama yaptı. Güllüoğlu, afetlerin yaşanmadıkları zaman unutulduğuna ancak olduğu zaman da acı bir şekilde kendisini hatırlattığına işaret etti. 

Afet meselesinin yılın farklı dönemlerinde hatırlanması gerektiğini ifade eden Güllüoğlu, AFAD'ın Türkiye genelindeki bin 56 adet ölçüm istasyonuyla depremleri her an takip ettiğini ve bu istasyonlardan gelen verilerin AFAD Başkanlığındaki Deprem Değerlendirme ve İzleme Merkezinde görevli jeofizik mühendisler tarafından değerlendirildiğini söyledi. 

Kurumların depremlerin büyüklüklerini farklı açıklaması

Güllüoğlu, depremlerin büyüklüğüne ilişkin açıklamalarda kurumlar arasındaki farklılıkların neden oluştuğu konusuna değinerek şu bilgiyi verdi:

"Bu farklılıklar çok teknik konular. Türkiye'de bu konuda kadim bir kuruluş olarak çalışan ve kendileriyle dönemsel olarak çalıştığımız, projeler gerçekleştirdiğimiz Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin çok...