27 / 04 / 2024

Ahmet Güneş tasarımları

Ahmet Güneş tasarımları

Yaşamın hemen her alanında ‘tasarım’ ile karşılaşmaya alıştığımız bir dönemde, aslında tasarım diye sunulan pek çok ürünün benzerliği tasarımcıların birbirini tekrar ettiği algısını mı doğuruyor?

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Ahmet Toksoy kimdir? Ahmet Toksoy ne iş yapar? Ahmet Toksoy kimdir?

Ahmet Toksoy ne iş yapar? Hangi görevlerde bulunup çalışmıştır? Hangi alanlarda göre aldı ve çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ahmet Toksoy hakkında merak edilen tüm detaylar...

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? 

Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? Prof. Dr. Ahmet Bolat ne iş yapar? Hangi görevlerde yer almıştır? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Prof. Dr. Ahmet Bolat kimdir? ile ilgili merak edilen tüm detaylar... 

Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0,55 yükselişle başladı!

Yatırımların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,55 yükselişle 5.280,54 puandan başladı.

TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı?

İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımları ne zaman? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı? TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum!

Kahvesiz güne asla başlayamam diyenlere! Media Markt'ta Philips kahve makineleri ne kadar? 

Kahve tutkunu olanlar kahvesiz asla güne başlayamam diyenler için güncel kahve makinesi fiyatları araştırılıyor. Bu kapsamda Philips kahve makineleri şık tasarımları ve uygun fiyatları ile karşınızda. Peki, Philips Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Ahmet Güneş İç Mimarlık Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Güneş İç Mimarlık Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Güneş tarafından kuruldu.

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Büyük ve küçük ölçekli yatırıcımlar tarafından büyük merakla takip edilen dolar kuru güne düşüşle başladı. Dolar/TL güne 8,28 seviyesinde başladı şu saatlerde 8,30 liradan işlem görüyor.

Güneşim Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşim Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 5 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İsmail Yalçın ve Emine Hatice Öcal ortaklığında kuruldu.

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Vakıf Finansal Kiralama'nın Güneş Sigorta'daki payı yüzde 61,1'e yükseldi!

Vakıf Finansal Kiralama'nın hissedarı Güneş Sigorta AŞ'nin hisselerinin devri hususunda bir anlaşmaya varılamadı. Bu durumda TVF Finansal Yatırımlar'ın, hissedarlarından olan Güneş Sigorta AŞ'nin sermayesindeki payı yüzde 61,1'e yükseldi.

Ahmet Güneş tasarımları Haberi

Ahmet Güneş tasarımları

İş, Sanat ve Cemiyet hayatının önde gelen isimleriyle çalışan İç Mimar Ahmet Güneş, ‘tasarım’ alanında çılgınlığa ulaşan anlayışın, artık özgünlüğünü yitirdiği ve tamamen özgün olması gereken tasarım ürünlerin hemen her alanda birbirine benzediği bir döneme doğru gittiğimize işaret etti.


Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok üründen, sanat, moda, mimari, endüstriyel ürünler ve daha pek çok alanda izlerine rastladığımız tasarım anlayışı, özgün ruhu taşıyan çizgileriyle yaşamımızın vazgeçilmezi haline geldi. Ancak son yıllarda gerçek anlamda ‘yeni’ olma özelliğini yitirmeye başladı. Yenilik, farklılık yaratma anlayışı yerini varolanı dönüştürme, uyarlama ve esinlenme gibi etkilere bırakarak bir nevi tasarımdan uzak, birbirine benzeyen ürünlere dönüşmeye başladı.


Aslında bu durumunun ‘tasarım’ anlayışının bir handikapı olduğuna vurgu yapan Ahmet Güneş, “İnsanoğlu hep kendini aşmanın peşinde koşarken bir noktadan sonra tekrara...