16 / 04 / 2024

aidat ücreti

aidat ücreti

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu ''Otoparkı olan daire için çift aidat mı ödenir'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...

Kredi kartı olanlar dikkat! Flaş karar çıktı

Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri Ödenecek. Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği için mahkemeye başvurdu. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme, bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine hükmetti.

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödemesi yapılıyor. Bazı apartman ve site sahipleri apartmanlarda yaşayan kiracılardan yüksek aidat ücreti talep edebiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

Aidat ücretleri kirayla yarışıyor!

İstanbul'da birçok site sakini aidat konusunda dert yanıyor. Öyle ki bazı semtlerde bulunan sitelerin aidatları neredeyse kira ücreti kadar.

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Site aidat yönetmeliği!

Konut siteleri, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıya deniyor. Peki, site aidatı nasıl ödenir? İşte site aidat yönetmeliği...

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Site aidatı nasıl belirlenir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Peki, site aidatı nasıl belirlenir?

Aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Apartman ve konut sitelerinde, malik ve kiracıların genel giderlere Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirtildiği şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

İmar durum belgesi ücreti!

Bir arsanın imar durum belgesi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile müracaat edilmesi halinde alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi ücreti ne kadar?

Körfez Geçiş Köprüsü'nün ücreti ne kadar?

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihînde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ücreti belli oldu!

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

aidat ücreti Haberi

aidat ücreti

Kat mülkiyeti olan bir apartmandan daire alırken otoparkın sınırlı alana sahip olması nedeni ile otopark talebimden vazgeçtiğimi bildiren bir beyan imzaladım. Bu geçerli mi? Bir de binada dubleks daireler var. Bunların kapı girişleri ayrı. Bunlar tek aidat ödüyor, çift aidat ödemeleri gerekmez mi? 


Okuyucumun sorusu sanki istisnai gibi geliyor ama pek çok sitede önemli bir problem. Birçok binada otopark yapılıyor ama otopark alanı tüm maliklerin ihtiyacını karşılayamıyor. Bu durumda bazı çözüm önerileri geliyor ve bunlar tatbik ediliyor. Bana sorulduğunda çözüm şu: Otopark ortak alan, ancak her araç için yeterli yer yok, o halde önce gelen girer, sonra gelen başının çaresine bakar. Ancak okuyucumun sorduğu çözümler de olabilir, bunun için yönetim planı önemli. Yönetim planına bazı dairelere tahsis şartı koyulabilir. Tahsisi...