19 / 04 / 2024

alanya imar 2017

alanya imar 2017

Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan planlarla Türkler Mahallesi’nin imar sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Alanya'da imar planlarına yeni düzenleme!

Alanya İmar Planı notunda yazılı yüzde 30 emsal yükselişine itirazlar mahkemeye taşındı. Antalya İdare Mahkemesi itirazları kabul ederse, Alanya'da açık alanlardaki yüzde 30'luk emsal yüzde 20’ye indirilecek.

Alanya'da kontrollü yapılaşmanın önü açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Alanya'daki imar durumu tartışıldı.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “İmar Barışı’ndan faydalanabilirim ümidiyle kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımıza tavsiyem boşa zarar etmesinler. Hepsini tek tek yıkacağız” diye uyardı.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

Alanya'da 1/1000 imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliğyle karar verilen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü zorluyor.

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

alanya imar 2017 Haberi

alanya imar 2017

2014 Yerel Seçimlerinden önce mülga Türkler Belediyesi tarafından onaylanan imar planlarına bölgedeki vatandaşların yoğun itirazları olmuştu. İtirazları inceleyen Alanya Belediyesi, mağduriyetlerin oluşmaması, bölgenin turizm ve ticari yönden gelişmesi için 5 binde 1’lik Nazım İmar Planı ve binde 1’lik Uygulama İmar Planları’nın tamamını revize etme kararını almıştı.


Yaklaşık 2.5 yıl süren çalışmalar sonucunda Türkler Mahallesi’nin 5 binde 1 Ölçekli Nazım İmar Planları ve binde 1 ölçekli Uygulama İmar Planları Alanya Belediyesi tarafından hazırlandı. Tamamlanan imar planları daha sonra görüşülüp onaylanması için Antalya Büyükşehir Meclisi’ne sunuldu.


Geçtiğimiz ay Türkler Mahallesi’ne ait 5 binde 1’lik Nazım İmar Planı Büyükşehir Meclisi’nde onaylanmıştı. Bugün de binde 1’lik Uygulama İmar Planları Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Türkler Mahallesi’nin onaylanan planlarla gelişmesinin hızlanacağını kaydeden Belediye Başkanı...