23 / 04 / 2024

Albatros arazisine ne yapılacak

Albatros arazisine ne yapılacak

Büyükçekmece Albatros arazisi Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - SKY Investment Group Gayrimenkul Ticaret A.Ş.'ye, 160 milyon 30 bin lira bedel karşılığı satıldı.

Avrupa Konutları Güneşli resmen başlıyor! Artaş'tan İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un arazisine 1.312 yeni konut geliyor!

Avrupa Konutları Güneşli projesi resmen başlıyor. 1.312 konut ve 32 dükkanın yer alacağı proje İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un Güneşli arazisinde yükselecek.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albatros arazisine inşaat eleştirisi!

İstanbul Büyükçekmece mitingde Albatros arazisine inşaat yapılmak istenmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parkın birilerine peşkeş çekildiğini ifade eti. 

Millet Bahçesi'ne komşu 10 konut projesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet Bahçesi olacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı arazisine komşu ilçelerde konut fiyatları rekor düzeye ulaştı. Peki, hangi konut projeleri Millet Bahçesi'ne en yakın konumda bulunuyor? Sizler için araştırıldı....

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ne yapılacak?

KİPTAŞ’ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 4 Nisan'da satın aldıkları Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'na AVM yapmayacaklarını açıkladı. 

Albatros arazisine icradan satış talebi!

İstanbul Büyükçekmece sahilde yer alan Albatros Parkı arazisi hacizlik oldu. 30 dönümlük arazi geçen yıl 160 milyon TL ile satılmıştı.

Ankara Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisine ne yapılacak?

Ankara'da bulunan Atatürk Çocuk Yuvası Haziran'da kapatılacak. Bina ve 39 dönümlük araziye ne yapılacağı henüz netleşmedi. Tarihi yurdun, müze olarak korunması istendi.

Hasan Akgün Albatros Parkı sorusunu duyunca canlı yayını terk etti!

Başkan Hasan Akgün Büyükçekmece sahilindeki Albatros Parkı arazisine rezidans ve iş merkezi yapılmak üzere ihaleye çıkardı ve sattı.

Arda Turan Sütlüce arazisine ne yapacak?

Arda Turan, Sütlüce’de 4 milyon dolara aldığı araziye otel yaptıracağı haberini yalanladı. Arsayı yatırım amaçlı aldığını söyleyen Turan, "Otel yapma niyetim yok" dedi.

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi'ne icradan hisseli satış!

Büyükçekmece'deki Albatros Arazisi bu kez icradan satılıyor. Büyükçekmece 3. İcra Dairesi, arazinin 2000000/2934787 hissenin 934787/2934787 payını satışa çıkarıyor. İhalesi 18 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek arsanın satış bedeli 102 milyon 717 bin 545 TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Albatros Parkı imar planı kabul edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarını Cuma günü oldukça yoğun bir gündemle tamamladı. Toplantıda mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait Albatros Parkı arazisinin imar değişikliği planı İBB Meclisi’nde kabul edildi.

Albatros arazisine ne yapılacak Haberi

Albatros arazisine ne yapılacak

2013 yılından bu güne tartışmalı bir şekilde gündeme gelen, Büyükçekmece sahilinde yer alan Albatros parkı diye bilinen 516 ada 5 parselin satışı son yapılan ihale ile gerçekleşti. 11 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen ihalede, yaklaşık 30 dönümden oluşan arazi 'Ortak Girişim' diye teklif veren; Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş.'ye, 160 milyon 30 bin lira bedel karşılığı satıldı.

İhale şartları gereği, bu bedelin yüzde 25'lik kısmı olan 40 milyon lirası tahsil edilecek.

Kalan rakam ise ikişer ay vade ve 7 eşit taksitlerle toplam 14 ay içerisinde tahsil edilmiş olacak.



Encümen kararı beklenmiş

Yukarında açıkladığımız net bilgi, defalarca aramamıza rağmen cevap alamayınca, bilgi edinme sisteminden başvurmamıza rağmen, 15 gün cevap verme süresini beklemeksizin iki...