29 / 03 / 2024

Ali Dumankaya faiz değerlendirme

Ali Dumankaya faiz değerlendirme

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya Merkez Bankası'nın dün gece gerçekleştirdiği faizdeki değişimini değerlendirdi. Dumankaya, ' Faizdeki artış konut satışında yavaşlamaya neden olabilir ' dedi...

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya'dan yeni şirket! 50 bin TL sermaye bedeliyle!

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya, 50 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da yeni şirket kurdu. Şirketin ismi Dky Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi oldu. 

Dky Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu! 

Dky Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Kartal'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya ortaklığında kuruldu.

Mehmet Ali Erbil: Kira ve faiz ile geçiniyorum!

3 evini sattığını söyleyen Mehmet Ali Erbil, kalan evlerinin kirasıyla ve faiz getiri ile geçindiğini açıkladı.

Gayrimenkul sektörü her sene ivme kazanıyor!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, gayrimenkul sektörünün kamu ve özel sektörün dönem dönem hayata geçirdiği teşvik ve kampanyalar sayesinde de her sene ivme kazandığını ifade etti.

DKY İnşaat'tan Anadolu ve Avrupa yakasında proje atağı!

DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sektör olarak büyüme ve gelişme odaklı bir yıl olacağını tahmin ettikleri 2018’e hızlı bir giriş yaptıklarını açıkladı.

DKY İnşaat, 5 milyar TL'lik yeni proje hayata geçirecek!

Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda en aktif markalardan biri olan DKY İnşaat, dokuz şantiyede 2,3 milyar TL'lik proje yürütüyor. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Geliştirdiğimiz yeni projelerin toplam değeri 5 milyar TL'yi bulacak" diyor.

2018'de inşaat sektörünün büyümeye katkısı artacak!

Ali Dumankaya,"2018 yılında inşaat sektörünün büyümeye katkısı artarak devam edecek" dedi. 

Ali Dumankaya: 2018 daha başarılı bir yıl olacak!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, DKY İnşaat'ın ev sahipliğinde düzenlenen özel davette iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Yabancıya konut satış artışı güvenin en büyük göstergesi!

Konut satış verilerini değerlendiren DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Yabancıya konut satış artışı ülkemize duyulan güvenin en büyük göstergesi" dedi. 

Kira yardımı 36 aya çıkarılmalı!

DKY Başkanı Ali Dumankaya yılda 500 bin konutun yenilenmesi için, yeni yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Alan bazlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini de aktaran Ali Dumankaya “Bunun için 18 ay olan kira yardımları 36 aya çıkarılmalı” dedi.

Gayrimenkul sektörü yıl sonunda yeni rekora imza atabilir!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, TÜİK 2017 Ekim ayı konut satış verilerini değerlendirdi. 

Ali Dumankaya: Yurt dışına açılmayı hedefliyoruz!

Dört yılda 10 projeyi yönetme kabiliyetine erişen DKY, 2017’nin sonuna kadar inşaatı devam eden projeleri ile birlikte toplamda 3 bin 697 konut üretmiş olacak. Ali Dumankaya, "Yurt dışına açılmak gibi bir hedefimiz de var ama bu kontrollü olacak" diyor.

Ali Dumankaya faiz değerlendirme Haberi

Ali Dumankaya faiz değerlendirme

Merkez Bankası’nın dün gece gerçekleştirdiği faiz artırımı kararından sonra konut kredisi faiz oranları arttı. Faizdeki artışı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Şu anda kış ayları nedeniyle satışların yavaş olduğu bir dönemdeyiz. Faiz artışı bu geçiş dönemine denk geldi” dedi.


BİR MİKTAR YAVAŞLAMA OLABİLİR


Faizdeki artışın bir miktar yavaşlama getirebileceğini vurgulayan Ali Dumankaya “Alım yapacak vatandaş da daha seçici olacaktır ve doğru projeleri tercih edecektir. Konut satışları 2013'te 1.1 milyon seviyesine çıkmıştı, bu yavaşlamayla 2014'te 900 bin - 1 milyon seviyesine gelebilir. Seçimlerin ardından konut satışlarının canlanacağını düşünüyorum" diye...