29 / 03 / 2024

amasya haşena tüneli

amasya haşena tüneli

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kent merkezindeki araç trafiğini önemli oranda rahatlatacak köklü çözüm projesini açıkladı. Özdemir, Harşena Dağı'nın altından açılacak tüneli 2015 yılında kullanıma açacaklarını söyledi.

Badal Tüneli 2021'de açılacak!

Amasya Çevre Yolu'nda incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Badal Tüneli'ni de inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz" dedi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Amasya Ferhat Tüneli açılıyor!

Amasya'da "çılgın proje" olarak adlandırılan ve 35 milyon TL'ye mal olan Ferhat Tüneli, Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

Amasya Ferhat Tüneli'nde sona gelindi!

Amasya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ve Harşene Dağı’nın altından geçip şehrin iki yakasını birbirine bağlayacak Ferhat Tüneli’nde ışık göründü.

Amasya Ferhat Tüneli 700. metreye ulaştı!

Amasya Ferhat Tüneli 700. metreye ulaştı. 2017'nin Aralık ayında bitirilmesi planlanan tünel, şehiriçi trafiğini rahatlatması için yapılıyor.

Ferhat Tüneli'nde çalışmalara yeniden başlandı!

Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı rivayet edilen Amasya’da Harşena Dağı altında kazı çalışmaları süren Ferhat Tüneli’nde hazine olduğu söylentilerinin peşinden bir vatandaş konuyu BİMER’e taşıdı.

Amasya Ferhat Tüneli'nin 300 metresi tamam!

AMASYA'da 970 metre uzunluğundaki Ferhat Tüneli'nde 300 metre yol katedildi. Başkan Özdemir, hazine aradıklarını söyleyenlere de cevap vererek, "Valla 300 metre oldu. Kazdık, geldik, taş haricinde bir madene rastlamadık." dedi.

Amasya Ferhat Tüneli'nin temeli atıldı!

Bakan Yıldırım, Amasya Belediyesince yaptırılacak ve Harşena Dağı'nın içinden geçecek 1 kilometrelik çift şeritli Ferhat Tüneli'nin temel atma törenine katıldı.

Amasya Ferhat Tüneli yapım sözleşmesi imzalandı!

Ferhat Tüneli yapım ihalesini kazanan Özce İnşaat ile Amasya Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile Ferhat Tüneli Projesi hayata geçiyor.

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

amasya haşena tüneli Haberi

amasya haşena tüneli


Uzun süredir şehrin trafik akışında alternatif yolun önemli rol oynayacağını belirten Özdemir, Harşena Dağı'nın altından açılacak tüneli 2015 yılında kullanıma açacaklarını söyledi. Özdemir, tünele Ferhat Tüneli ismini vermeyi düşündüklerini ifade etti.


Cafer Özdemir, 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği ve ildeki trafiğe büyük rahatlama sağlayacak yeni proje hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki tünelin Hükümet Konağı arkasından başlayıp Harşena Dağı altından geçerek Kurşunlu Mahallesi'nde oluşturulacak döner kavşağa çıkarak trafik akışına hız verileceğini bildiren Başkan Özdemir, "Amasya'nın uzun zamandır beklediği şehir içi trafiğini rahatlatacak olan 'çılgın proje' diyebileceğimiz projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz." dedi.


Tünelin, çevre yolu tamamlandıktan sonra Amasya'nın araç trafiğini kısmen de olsa rahatlatacağını ve özellikle transit araç geçiş noktasında ciddi faydasının olacağını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Ancak mevcut şehir içerisinde...